ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ρήγα στη Βουλή η Υφ. Οικονομικών

στα-εγκαίνια-της-έκθεσης-για-τον-ρήγα-σ-711975

Στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 220 χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου, στη Βουλή των Ελλήνων, παραβρέθηκε η υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου τη Δευτέρα 19-11-2018 το απόγευμα, τιμώντας έτσι μία από τις πιο σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες που γέννησε η Μαγνησία. Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης η κ. Παπανάτσιου έκανε τη παρακάτω δήλωση: «Ο Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής, υπήρξε λαμπρός πολιτικός στοχαστής και επαναστάτης, ένας από τους πιο ξεχωριστούς Έλληνες διανοητές και εκπρόσωπος του νεοελληνικού Διαφωτισμού. Ένας άνθρωπος που όχι μόνο οραματίστηκε την ελευθερία του Λαού του και της Πατρίδας, τη συναδέλφωση όλων των βαλκανικών λαών, τη δημοκρατία απέναντι στο δεσποτισμό, αλλά αγωνίστηκε για να γίνουν όλα αυτά πράξη και το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή. Το όραμα και η δράση που ανέπτυξε μέσα σε τόσο σκοτεινούς χρόνους, αποτελεί άσβηστη μνήμη, ειδικά για όσες και όσους καταγόμαστε από τη Μαγνησία».

Στην έκθεση στη Βουλή, που έχει τίτλο «Ρήγας και Επανάσταση», παρουσιάζονται σπάνιες παλαίτυπες εκδόσεις, χάρτες, εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου