ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά Πλακιωτάκη κατά Κυβέρνησης για τη νησιωτική πολιτική

πυρά-πλακιωτάκη-κατά-κυβέρνησης-για-τ-712044

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε ιδεοληψίες που προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στη νησιωτική πολιτική της χώρας, εξαπέλυσε από τον Βόλο πριν από λίγη ώρα ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου και πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στους κινδύνους που ελλοχεύουν για το θαλάσσιο τουρισμό από την πιθανή αύξηση της φορολογίας στο yachting, εκφράζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε αποσπασματική αύξηση της φορολογίας, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα για την ανάκαμψη του κλάδου.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μέτρο που πλήττει τους εργαζόμενους και τους φορείς της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού. Η αύξηση της φορολογίας θα είναι ταφόπλακα για τον κλάδο. Είναι μια πολιτική που πλήττει θανάσιμα τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και δείχνει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο, οι πειραματισμοί και οι ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, μετά το πέρας περιοδείας στον Βόλο.

Kαλωσορίζοντάς τον στον Βόλο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος αναφέρθηκε στη συμβολή του Γιάννη Πλακιωτάκη στην ενωτική πορεία του κόμματος, όταν ” σε μια δύσκολη στιγμή για την παράταξη απέδειξε τα χαρίσματά του ως πολιτικός και έβγαλε εις πέρας την αποστολή χωρίς να ανοίξει ρουθούνι όταν ανέλαβε την προεδρία του κόμματος πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου», όπως επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρο, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δ. Νταόπουλο, πολιτευτές και άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ, από νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε φορείς που εμπλέκονται με τη Νησιωτική Πολιτική, προκειμένου να καταγράψουν τις απόψεις τους, οι οποίες όπως ανακοινώθηκε θα συμπεριληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πλακιωτάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ ως Κυβέρνηση, να διερευνήσει το ενδεχόμενο ίδρυσης Ιδιωτικής Ακαδημίας Ναυτιλίας στον Βόλο, αναφερόμενος στην ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, και μίλησε για εξασφάλιση διαδικασιών ομαλής χρηματοδότησης του κλάδου της ελληνικής ναυτιλίας, τόσο σε βραχυχρόνιο, όσο και μακροχρόνιο επίπεδο.

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο περιφερειακών λιμένων

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του λιμανιού, ο τομεάρχης της ΝΔ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί και αφορά στο μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, το οποίο προκρίνεται να εφαρμοστεί στα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, (συμπεριλαμβάνεται και ο Βόλος), αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Ναυτιλίας- Νησιωτικής Πολιτικής, ότι αφενός δεν έκανε καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους με το λιμάνι φορείς και αφετέρου δεν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας που να έχει λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα .

«Το νομοσχέδιο για το σχέδιο αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων είναι πολύ πρόχειρο. Είναι λογικό να γεννώνται πολλά ερωτήματα: Εάν για παράδειγμα παραχωρηθεί το φιλέτο του ΟΛΒ με το σύστημα των υποπαραχωρήσεων σε ιδιώτες, θα μπορέσει ο Οργανισμός να είναι βιώσιμος; Έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα θιγούν οι θέσεις εργασίας;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Κυβέρνηση χειρίζεται το όλο θέμα ευκαιριακά. Είναι δυστυχώς εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της». Δεσμεύτηκε ακόμη ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των υπηρεσιών τους, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους, εκτιμώντας πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την μεγέθυνση της ναυτιλιακής και τουριστικής πίτας της χώρας.

Άλλο θεσμικό πλαίσιο

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ τόνισε εξάλλου ότι, στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να διαμορφώσει ένα φιλικότερο προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία και για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, αλλά και η ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

«Η Ελλάδα, με μπροστάρη την ελληνική ναυτιλία και τα στελέχη της, θα ξαναβρεί τον βηματισμό της δίπλας στις ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης και θα διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί ως ειρηνική δύναμη προόδου και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή» κατέληξε ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου