ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 20% στις πωλήσεις ψωμιού προκαλεί απόγνωση στους αρτοποιούς

μείωση-20-στις-πωλήσεις-ψωμιού-προκαλεί-712375

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αρτοποιοί της Μαγνησίας, λόγω της περαιτέρω μείωσης, σε ποσοστό 20%, στις πωλήσεις ψωμιού, που δυσχεραίνει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των επαγγελματιών.

Παρά τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, οι επαγγελματίες διατηρούν σταθερές τις τιμές, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, λειτουργούν ανασταλτικά και για τον άρτο τον επιούσιο.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους 187 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου αρτοποιών, Κωνσταντίνο Τσουράπα, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Η κίνηση είναι πάρα πολύ υποτονική αυτή την περίοδο και διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος είναι πολύ συγκρατημένος, δεν ξοδεύει χρήματα. Ακόμη και τις μέρες που καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις, δεν παρατηρείται αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις».

Οι αρτοποιοί εκτιμούν ότι οι καταναλωτές θέλουν να προμηθευτούν ψωμί και αρτοσκευάσματα, αλλά είναι διστακτικοί και φειδωλοί στα χρήματα που ξοδεύουν, ακόμη και για τα αναγκαία.

Ο πρόεδρος των αρτοποιών εκφράζει την ανησυχία του και επισημαίνει ότι «είναι αδύνατο να τα βγάλουμε πέρα υπό τις παρούσες συνθήκες. Πρακτικά είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας», τονίζει.

Στο μεταξύ, το σύνολο των επαγγελματιών έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις των τιμών στις πρώτες ύλες, ενώ όπως αναφέρει, παράλληλα, ο πρόεδρος των αρτοποιών «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, ζυμώνοντας κάθε μέρα με αγάπη, ψωμί και αρτοσκευάσματα αρίστης ποιότητας».

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον συγκεκριμένο κλάδο «είναι δύσκολη, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους των επαγγελματιών. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη κοινωνία. Κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο, αφουγκραζόμαστε κάθε μέρα τα προβλήματά του και όπως είναι φυσικό, συμπλέουμε μαζί του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου