ΤΟΠΙΚΑ

Ανταπόκριση από την ΕΒΟΛ για τον άστεγο του Αναύρου

ανταπόκριση-από-την-εβολ-για-τον-άστεγ-712791

Τις ευαίσθητες χορδές της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ άγγιξε το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την ιστορία του αστέγου που εντοπίστηκε να κοιμάται σε τσιμεντένιο πεζούλι παρόχθια του Αναύρου και κινητοποίησε δεκάδες Βολιώτες μέσω Facebook.

Σε επικοινωνία του προχθές με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, δήλωσε την πρόθεση να αναλάβει η ΕΒΟΛ το κόστος της φιλοξενίας και διατροφής για λογαριασμό του αστέγου, με την προϋπόθεση ότι θα βρει στέγη σε κάποια δημόσια δομή της πόλης.

Η υπόθεση με τον άστεγο του Αναύρου, κρατά σε εγρήγορση την τοπική κοινωνία που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να γίνει μια «αγκαλιά» για τον άνθρωπο που έφθασε να ζει στους δρόμους με μοναδικά του υπάρχοντα ένα στρώμα και μία κουβέρτα.

Τον νεαρό εντόπισε την Παρασκευή ένας Βολιώτης, ο Γιώργος Χατζηαγγέλου, κατά τη διάρκεια βόλτας με το εγγονάκι του. Η συγκινητική ανάρτηση του κ. Χατζηαγγέλλου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σήμανε… κοινωνικό συναγερμό.

Δεκάδες έκαναν κοινοποίηση τη δημοσίευση, σχολίασαν, ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου «βομβαρδίστηκε» από τηλεφωνικές κλήσεις ενδιαφέροντος πολιτών προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε έναν άνθρωπο που κοιμόταν στο τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο.

Ο κ. Χατζηαγγέλου που μίλησε με τον νεαρό άστεγο μετέφερε ότι είναι θετικός σε βοήθεια. Ωστόσο όταν επέστρεψε στο σημείο, βρήκε μόνο τα υπάρχοντά του και ο νεαρός είχε εξαφανιστεί.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου Βόλου δεν πρόλαβαν να πάνε στο σημείο, κοινωνία όμως και δομές βρίσκονται σε εγρήγορση για να μπορέσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στον άστεγο νέο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου