ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε η «κυρά Βαγγελιώ με τον χαλβά»

απεβίωσε-η-κυρά-βαγγελιώ-με-τον-χαλβά-827501

Ηταν γνωστή στη Μαγνησία και σε όλη την Θεσσαλία για τον εξαιρετικό χαλβά της

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, αλλά την Μαγνησία ευρύτερα, το άγγελμα του θανάτου της 84χρονης Ευαγγελίας Βαΐτση, η οποία ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή.

Για περισσότερα από 60 χρόνια παρασκεύαζε εξαιρετικό χαλβά στο εργαστήριο της οδού Φυτόκου, τον οποία πωλούσε σε όλα τα πανηγύρια της Θεσσαλίας. Μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια, η ακούραστη Ευαγγελία Βαΐτση, από τα Κανάλια, δεν σταμάτησε να εργάζεται.

Ηταν γνωστή ως η «κυρά Βαγγελιώ με τον χαλβά» και όσοι την γνώρισαν, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την άριστη επαγγελματία, την αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα, που άφησε το στίγμα της στον εμπορικό χώρο, με τον εξαιρετικό χαρακτήρα της.

Εργάστηκε με πολύ ζήλο και μεράκι, πηγαίνοντας στα πανηγύρια αρχικά με ποδήλατο και στη συνέχεια με ένα παλιό αυτοκίνητο, σε δύσκολες εποχές. Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια της, με την ίδια επιτυχία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου, στη Νέα Ιωνία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει συλλυπητήρια στους οικείους της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου