ΤΟΠΙΚΑ

Αλαλούμ με τη λήξη των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεων

αλαλούμ-με-τη-λήξη-των-παραπεμπτικών-γ-827943

Αγώνας δρόμου για προγραμματισμό ραντεβού – Στο πόδι οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων μετά τις νέες αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει ο τρόπος εκτέλεσης των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεων που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Έντονη ανησυχία στους ασφαλισμένους, καθώς πλέον δεν θα ισχύουν για έναν μήνα όπως ήταν στο παρελθόν, αλλά μόνο για τρεις εβδομάδες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να υποβάλλονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο ραντεβού για να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου κανονισμού παροχών (ΕΚΠΥ) του Οργανισμού, τα παραπεμπτικά θα ισχύουν μόνο για τρεις εβδομάδες οπότε και μέσα στο διάστημα αυτό θα πρέπει να εκτελεστούν οι εξετάσεις. Διαφορετικά παύουν να ισχύουν.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να αναφέρεται στα παραπεμπτικά που εκδίδονται ακόμη και μέχρι χθες ως χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορούν να γίνουν οι συνταγογραφούμενες εξετάσεις ο ένας μήνας.

Το πρόβλημα αναμένεται να πάρει διάσταση όταν ασφαλισμένοι με παραπεμπτικά που γράφτηκαν στις αρχές του Νοεμβρίου – οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου τρόπου εκτέλεσης των παραπεμπτικών – απευθυνθούν στα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα για να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις μετά τις 25 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ και τον νέο κανονισμό, δεν θα μπορούν να εκτελέσουν τις εξετάσεις. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί άμεσα και στον Ιατρικό Σύλλογο, όπου προσανατολίζονται να απευθυνθούν γιατροί μέλη του, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα τοπικά διαγνωστικά κέντρα και βρίσκονται για μία ακόμη φορά προ δυσάρεστων εκπλήξεων εξαιτίας των αιφνιδιαστικών αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου