Ιερέας άφησε την κηδεία στη μέση... και έφυγε

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-16, 13:46:18
Ιερέας άφησε την κηδεία στη μέση... και έφυγε

«Στήλη άλατος» συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντα 

«Στήλη άλατος» έμειναν οι οικείοι και οι προσφιλείς συγγενείς 90χρονου, όταν ο ιερέας που τελούσε την εξόδιο ακολουθία σε ιερό ναό περιφερειακού Δήμου της Μαγνησίας, τους άφησε σύξυλους πριν την ταφή, επικαλούμενος ότι έχει αλλού… υπηρεσία!

«Πρέπει να φύγω, διότι έχω υπηρεσία στο κοιμητήριο» φέρεται να είπε ο ιερέας, ο οποίος υπηρετεί στον συγκεκριμένο ναό εδώ και λίγους μήνες. Οι συγγενείς έμειναν άφωνοι μαζί με τους εκπροσώπους του γραφείου τελετών, που επίσης δεν πίστευαν στα αυτιά τους ό,τι άκουγαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην πρωτεύουσα περιφερειακού Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ κηδείας και ταφής, τις τελευταίες μέρες αποτελούν μοναδικό θέμα συζήτησης στην πλατεία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία μόλις έχει ολοκληρωθεί στον ιερό ναό. Οικείοι, συγγενείς και κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να συνοδεύσουν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία. Ο ιερέας όμως δήλωσε κώλυμα, ενημερώνοντας ότι πρέπει να μεταβεί άμεσα στο κοιμητήριο Κούκος όπου όπως δήλωσε είχε υπηρεσία… (τέλεση Τρισάγιων).

Η πομπή αναχώρησε για το νεκροταφείο. Το κοιμητήριο της περιοχής βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού και την εκκλησία. Οι εκπρόσωποι του γραφείου τελετών ήταν τελικά εκείνοι που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το τελετουργικό της ταφής, απουσία φυσικά ιερέα.

Φιλήσυχοι άνθρωποι οι συγγενείς του εκλιπόντα δεν αντέδρασαν, προφανώς αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να «αναπαυτεί» ο δικός τους άνθρωπος.

Επειδή ωστόσο κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συνηθίζεται, όπως ήταν φυσικό στο χωριό έγινε μεγάλος «ντόρος». Από στόμα σε στόμα μέσα σε λίγες ώρες διαδόθηκε το συμβάν σε όλη την περιοχή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Παπάδες και χρήμα
Από αυτό και μόνο επιβάλλεται να γίνει διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος..ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...Μπροστά στη κονόμα είναι ικανοί να κάνουν και χειρότερα...Εδώ έχουν παίξει παπάδες ξυλο και έχουν κάνει και χειρότερα ειδικά αυτοί που είναι στα νεκροταφεία....Έχουμε δει παπά σε νεκροταφείο σε μεγάλη πόλη νησιού να πηδάει πάνω από τα μνήματα προκειμένου να προλάβει τον έτερο παπά που θα διάβαζε το τρισάγιο......Πολύ χρήμα και μαύρο λοιπόν.....και μπροστά σ αυτό είναι ικανοί για όλα...Να σταματήσουν οι πολίτες να δίνουν φιλοδώρημα γιατί είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν ένα τρισάγιο και ένα μυστήριο....αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης!!!¨Έχουν κάνει το λόγο του κυρίου εμπόριο....Αν ερχόταν ξανά ο ύψιστος αυτούς θα έδιωχνε πρώτους που εμπορεύονται τον λόγο του!!!!
Βασίλης - 2018-11-19 11:48:11
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=