ΤΟΠΙΚΑ

Εργα Δήμων της Μαγνησίας εντάχθηκαν στο «Φιλόδημος»

εργα-δήμων-της-μαγνησίας-εντάχθηκαν-σ-828327

Την επέκταση του προγράμματος «Φιλόδημος» ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Αλ. Χαρίτσης και η Υφυπουργός κ. Μ .Χρυσοβελώνη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη.

Η επέκταση αφορά τόσο στην αύξηση του προϋπολογισμού της χρηματοδότησης, όσο και στην προσθήκη τομέων έργων στους οποίους θα γίνουν οι σχετικές επενδύσεις από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ, ύστερα από υποβολή προτάσεων που θα κάνουν οι δήμοι της χώρας.

Έτσι, θα διανεμηθούν:

Α) 200 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές και για αντιπλημμυρικά έργα.

Β) 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης μη χρησιμοποιούμενων δημοτικών κτηρίων και κατασκευής νέων δημαρχείων.

Γ) 120 εκατομμύρια ευρώ για έργα ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων όλων των βαθμίδων.

Δ) 150 εκατ. ευρώ για την επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η Υφυπουργός δήλωσε: «Οι θυσίες των πολιτών των τελευταίων χρόνων, ήρθε η ώρα να “ξεπληρωθούν” με έργα που θα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι στην γειτονιά τους, για το σχολείο της περιοχής, για την προστασία της περιουσίας τους από φυσικές καταστροφές και άλλα.

Οι δήμοι που στερήθηκαν πόρους για απαραίτητα έργα τα χρόνια της οικονομικής επιτήρησης, συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του ΥΠ.ΕΣ, χωρίς τα ρουσφέτια σε ημέτερους δημάρχους, χωρίς την κατασπατάληση σε έργα “βιτρίνας” των παλαιότερων εποχών.

Η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να ανατρέψει το άχθος των μνημονίων από τα οποία βγήκαμε τον Αύγουστο που μας πέρασε και τώρα, τηρώντας τις υποσχέσεις της, υλοποιεί το θετικό πρόγραμμά της, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει απερίσπαστη μέχρι το τέλος της θητείας της, οπότε θα κριθεί από τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” όπως υπήρχε μέχρι σήμερα, δηλαδή πριν την ανακοίνωση της επέκτασής του, έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση τα ακόλουθα έργα Δήμων της Μαγνησίας:

*Για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Μαγνησίας, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:

Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας: 200.000,00 € – Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας: 211.000€ – Δήμος Σκοπέλου Μαγνησίας: 205.000€

*Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», έχουν ως εξής: Δήμος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας: 180.000€ -Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας: 165.000€ -Δήμος Σκιάθου: 110.000€

*Για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2018-2019 στην Π.Ε. Μαγνησίας 906.600,00€

*Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ως εξής:- Δήμος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας: 36.900€

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου