ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν θέρμανση και στέγη από τον «Εσταυρωμένο»

ζητούν-θέρμανση-και-στέγη-από-τον-εστ-828451

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται στα αιτήματα για εξασφάλιση στέγης και θέρμανσης που δέχεται σε καθημερινή βάση ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος», με τους εθελοντές να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση.

Τα βασικά αιτήματα από δεκάδες απόρους Βολιώτες αφορούν στην προμήθεια πετρελαίου και καυσόξυλων για την αντιμετώπιση του χειμώνα. Πλήθος κόσμου, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες απευθύνονται, παράλληλα, στον Σύλλογο, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας, στο περιθώριο της εκπαιδευτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο.

Αναφερόμενος στο νόημα και τη σημασία της συγκεκριμένης ημερίδας, ο π. Θεόδωρος επισήμανε ότι «είναι σημαντικό να εκπαιδευτούμε και να μάθουμε να ακούμε τους ανθρώπους που έρχονται σε μας, για να μας εκφράσουν τα αιτήματά τους. Ανθρωποι που είναι πολλές φορές σε ψυχική φόρτιση ή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», πρόσθεσε.

Εισηγήτριες στην ημερίδα με θέμα «Μάθε ν’ ακούς» ήταν οι Αποστολία Χατζηευθυμίου, νευρολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Μαρία Παπαλιάγκα, ψυχίατρος, επιμελήτρια στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Χατζηευθυμίου «το ζητούμενο είναι να υπάρχει διάλογος, να ξεφύγουμε από το καθεστώς του ατομικισμού και να αναπτύξουμε επικοινωνία με τον διπλανό μας. Η επικοινωνία είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε, για να γυρίσουμε στις δομές της κοινωνίας όπως τις ξέραμε κατά το παρελθόν», είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου