ΤΟΠΙΚΑ

Χτύπησε με σκουπόξυλο γειτόνισσά της

χτύπησε-με-σκουπόξυλο-γειτόνισσά-της-828548

Και εκείνη την κατάβρεξε με το λάστιχο – Βρέθηκαν όλοι στο εδώλιο μετά από εκατέρωθεν μηνύσεις

Πήρε το σκουπόξυλο και χτύπησε στο πρόσωπο και στα χέρια γειτόνισσά της επειδή την ενοχλούσαν τα νερά που έτρεχαν στον δρόμο από το καθάρισμα του πεζοδρομίου.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες ένα απίστευτο επεισόδιο που συνέβη μεταξύ γειτόνων πριν από τρία χρόνια στον Αλμυρό.

Κατηγορούμενοι ήταν όλοι όσοι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο τρία συνολικά άτομα, καθώς υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Έτσι ,στο σκαμνί του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε μία 65χρονη Αλμυριώτισσα. Συγκατηγορούμενός της ήταν ο γιος της, ένας 40χρονος Αλμυριώτης, που συμμετείχε και εκείνος στο επεισόδιο εξυβρίζοντας τη γειτόνισσα.

Η 65χρονη κατηγορούταν για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση, απειλή και παραβίαση της οικιακής ειρήνης και ο γιος της για απειλή.

Η γειτόνισσά τους αντίστοιχα που κάθισε και εκείνη στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετώπιζε κατηγορίες για σωματικές βλάβες και εξύβρισε έργω καθώς φερόταν να χτύπησε κι εκείνη τη γειτόνισσά της και να την κατάβρεξε με το λάστιχο.

Το Δικαστήριο χθες καταδίκασε και τους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο με πιο βαριά ποινή όμως στην 65χρονη που φέρεται να ξεκίνησε το επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, καταδίκασε την 65χρονη σε ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών με τριετή αναστολή, ενώ επέβαλε στο γιο της ποινή φυλάκισης τεσσάρων μνημών για το αδίκημα της απειλής.

Στη γειτόνισσά τους που καθάριζε το πεζοδρόμιο όταν ξεκίνησε το επεισόδιο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καθώς κρίθηκε ένοχη για την εξύβριση έργω και αθώα για τις σωματικές βλάβες.

Να επισημανθεί ότι οικογενειακές και άλλες διαφορές όπως μεταξύ γειτόνων που θα μπορούσαν να επιλυθούν ειρηνικά έχει εκτιμηθεί ότι κοστίζουν ποσό ύψους 10.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Κοστίζουν ακριβά και παράλληλα ταλαιπωρούν τους πολίτες που έχουν σοβαρούς λόγους να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Δικαστήρια Βόλου δικάζονται κάθε χρόνο δεκάδες ή και εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν σε εξυβρίσεις λόγω και έργω και απλές σωματικές βλάβες.

Τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα καλούνται να παρέμβουν σε τουλάχιστον 20 περιστατικά το μήνα. Δυστυχώς, αρκετές από τις υποθέσεις, τουλάχιστον οι μισές όπως εκτιμάται, «χτυπούν» τελικά την πόρτα της Δικαιοσύνης και φτάνουν και στο ακροατήριο άλλες του ποινικού δικαστηρίου και άλλες του αστικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου