ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαρδιωτική η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

αποκαρδιωτική-η-συμμετοχή-στην-κινητ-828553

Μία ακόμη αποτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος της περιοχής. Η χθεσινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με κύριο αίτημα την επιστροφή των αναδρομικών από τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση δεν ξεπέρασε το 25% σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ εξίσου απογοητευτική ήταν η συμμετοχή και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ συμβολικά έξω από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Βόλο, όπου βρέθηκαν μόνο νυν και πρώην συνδικαλιστές προεδρείων πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να βγει να διαδηλώσει ότι φτάνει πια με την πολιτική της λιτότητας. Βλέπουμε ότι οι Έλληνες έχουν παραδώσει τα όπλα και με την κινητοποίησή μας θέλαμε να δώσουμε μια ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να ανασυνταχθούν και να βγουν μπροστά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μη συμμετοχή των συναδέλφων του στην απεργία.

Λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Δημοσίων Υπαλλήλων στην πλατεία Πανεπιστημίου, χωρίς και σ’ αυτή την περίπτωση οι διοργανωτές να είναι ικανοποιημένοι.

O οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Bασίλης Τίρχας, από τη συγκέντρωση της πλατείας Πανεπιστημίου επισήμανε πως μέσω της κινητοποίησης «στέλνεται ένα μήνυμα κόντρα στην σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι θεωρούν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι απεργιακής απάντησης στις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου