ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση για τους σχολικούς φύλακες από τον Κων. Στεργίου

ερώτηση-για-τους-σχολικούς-φύλακες-απ-828675

Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους σχολικούς φύλακες από τις περικοπές την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους και της απόλυσής τους, καθώς επίσης και τα ένσημα για το διάστημα 2001 – 2006 ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κων. Στεργίου από τη Μαγνησία, Γ. Λαμπρούλης από τη Λάρισα και Χρήστος Κατσώτης από τη Β’ Αθηνών.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι τρεις προαναφερθέντες βουλευτές, αφού αναφέρονται στο ιστορικό των σχολικών φυλάκων και στις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν, ενημερώνουν πως δεν έχουν ακόμη λάβει τα χρήματα που έχουν εκδικαστεί.

Επικαλούμενοι την περίπτωση του Βόλου, επισημαίνεται πως η δημοτική αρχή συναρτά την πληρωμή αυτών των ποσών με την απαίτηση της χρηματοδότησης του Δήμου από τους ΚΑΠ.

«Ο διαρκής εμπαιγμός που υφίστανται οι σχολικοί φύλακες προηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ με την απόλυσή τους και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη μη αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι μια φενάκη, παραμένουν τα θύματα μιας συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Με τα μνημόνια οι σχολικοί φύλακες απολύθηκαν, με τη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή συνεχίζουν να εμπαίζονται» επισημαίνουν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ και καλούν την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα και πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Υπό το πρίσμα αυτό, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση ικανοποίηση των διεκδικήσεων των σχολικών φυλάκων και αν θα ενισχύσει του Δήμους με τα αντίστοιχα κονδύλια ώστε να καλυφθούν οι δίκαιες απαιτήσεις των εργαζόμενων, «χωρίς να είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν στα Δικαστήρια και να γίνονται οι νόμιμες απαιτήσεις τους μπαλάκι μεταξύ δημοτικών και κυβερνητικών ευθυνών», όπως επισημαίνεται στο τέλος της ερώτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου