ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται η Black Friday στην αγορά του Βόλου

ερχεται-η-black-friday-στην-αγορά-του-βόλου-829149

Θεσμός που τονώνει το καταναλωτικό ενδιαφέρον η Black Friday, αναμένεται για τρίτη χρονιά στην τοπική αγορά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου. Οι έμποροι ευελπιστούν ότι θα επαληθευτούν οι προσδοκίες τους για αυξημένη κίνηση στα τοπικά καταστήματα και οι καταναλωτές αντίστοιχα προσβλέπουν σε συμφέρουσες αγορές, με ειδικές τιμές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ξενόφερτη προωθητική ενέργεια, που, όπως όλα δείχνουν, είναι γερή τονωτική ένεση για την αγορά, πραγματοποιείται την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, με πλήθος καταναλωτών να γεμίζουν την αγορά και τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ σημειώνει, ωστόσο, ότι προσελκύει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογραμμίζει ότι «γίνονται πολλές αγορές και τονώνεται η ψυχολογία των καταναλωτών, γιατί «βομβαρδίζονται», κυρίως από τα αθηναϊκά μέσα, με τις προφορές που υπάρχουν και μπαίνουν σε κλίμα κατανάλωσης και την αντίστοιχη ψυχολογία».

Ενδιαφέρον είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος θεσμός έχει θετικό αντίκτυπο και στα μικρά καταστήματα. «Ειδικά την προηγούμενη χρονιά λειτούργησε πάρα πολύ και μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών κινήθηκε προς τα μικρά μαγαζιά, τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτό είναι το ζητούμενο», είπε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών τονώνεται, παράλληλα, από το ότι υπάρχουν ειδικές τιμές τη συγκεκριμένα μέρα στα καταστήματα, «πάντα στο πλαίσιο του νόμου περί προσφορών και εκπτώσεων. Πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα είδη και δεν μπορεί να κάνει κάποιος αυθαίρετα εκπτώσεις», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Η Black Friday καταφθάνει γεμάτη υποσχέσεις για εντονότερη τουριστική κίνηση μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων που αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών των εμπόρων. Κατά γενική ομολογία το περσινό δεκαήμερο ήταν καλύτερο και από άποψη τζίρου και από άποψη επισκεψιμότητας, ενώ η μείωση της εμπορικής κίνησης, σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται ότι αγγίζει διψήφιο αριθμό.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, οι έμποροι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την 23η Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία τους, για να αντιμετωπίσουν τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου