Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένα στα επτά κορίτσια

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-14, 10:27:47
Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένα στα επτά κορίτσια

Το φλέγον θέμα «Κακοποίηση γυναικών - Σεξουαλική κακοποίηση» που «αγγίζει» 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα αναπτυχθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 18.00 – 20.00 στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia Volos».

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και η Λέσχη Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται βασιζόμενη στο βιβλίο «Εύθραυστη Ευτυχία» της Ευφροσύνης Γατή και μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου της θα δοθεί μια εικόνα της σεξουαλικά κακοποιημένης, από την παιδική ηλικία, γυναίκας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή του θέματος, καθώς τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με έρευνες του 2017 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Θα μπορούσε το φαινόμενο να χαρακτηριστεί και ως η ανεπούλωτη κοινωνική παθογένεια.

«Για πολλούς η κακοποίηση ταυτίζεται μόνο με τη σωματική βία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Η κακοποίηση έχει πολλές μορφές και τα σημάδια της μπορεί να μη φαίνονται πάνω στο σώμα της γυναίκας, όμως πονούν εξίσου και είναι ανεξίτηλα στην ψυχή της. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στη μορφή της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών σε όλες τις ηλιακές φάσεις, σε παιδική, εφηβική, νεανική και ενήλικη» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από το θέμα. Ποιοι οι λόγοι αύξησης της κακοποίησης; Πού χωλαίνει το πολιτισμικό πλαίσιο σύμφωνα με τις μορφές που παίρνει η κακοποίηση; Τι μέριμνα παρέχεται στο κακοποιημένο κορίτσι ή στην ενήλικη γυναίκα; Πώς μπορεί να προστατεύσει το κοινωνικό πολιτισμικό σύστημα την κακοποιημένη ψυχή;

Πολλά τα ερωτήματα που στοχεύει να απαντήσει η εκδήλωση μέσα από τους ομιλητές που είναι εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας,  Ντένια Αλεξοπούλου ψυχολόγος – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, Δημήτρης Ρούσσος δικηγόρος – διαμεσολαβητής και Ερη Χατζηαγγελάκη αντιπρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=