ΤΟΠΙΚΑ

Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο Πηλιορείτη για τα ναρκωτικά

κακουργηματική-δίωξη-στον-37χρονο-πηλι-829376

Ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών άσκησε χθες η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου στον 37χρονο Πηλιορείτη που συνελήφθη προχθές μετά από νομότυπο έλεγχο στην οικία του να κατέχει 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μεταξύ άλλων τρία δενδρύλλια χασίς ανάπτυξης 40 εκατοστών έκαστο.

Ακόμη, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του 37χρονου ποινική δίωξη για λαθρεμπορία καπνού σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς στην έφοδο στο σπίτι του συλληφθέντος οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν μία ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 13,5 κιλών.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση καθώς δηλώνει εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες και για την απόδειξη του ισχυρισμού του ο συλληφθείς ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Υπενθυμίζει ότι η σύλληψη του 37χρονου έγινε μετά από νομότυπη έρευνα στην οικία του μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Στην αυλή οι αστυνομικοί βρήκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ανάπτυξης 40 εκατοστών το καθένα, ενώ στο σπίτι βρήκαν και την υπόλοιπη ποσότητα χασίς.

Ακόμη, στο σπίτι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, 27 νάιλον συσκευασίες με αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 13.500 γραμμαρίων και ένα κουτί με σπόρους κάνναβης βάρους 70 γραμμαρίων.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κινητό του 37χρονου ως μέσου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, το ποσό των 1.205 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα και μία ποσότητα μείγματος καπνού και κάνναβης βάρους 27 γραμμαρίων.

Να επισημανθεί ότι ο 37χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές.

Μέχρι την απολογία του στον ανακριτή κρατείται καθώς σε βάρος του έχει σχηματιστεί κακουργηματική δίωξη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου