ΤΟΠΙΚΑ

Σε 24ωρη απεργία σήμερα το δημόσιο

σε-24ωρη-απεργία-σήμερα-το-δημόσιο-829384

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη, με επίκεντρο της κινητοποίησης, «που είναι η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια», όπως τονίζει, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις 10.00 το πρωί οι απεργοί προγραμματίζουν στον Βόλο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΦΚΑ μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ. Διαφορετική συγκέντρωση προγραμματίζουν τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ Δημοσίου στην πλατεία Πανεπιστημίου επίσης στις 10 το πρωί.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως».

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

Κάλεσμα από ΠΑΜΕ

Εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ενόψει της σημερινής απεργίας απευθύνεται κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία. «Να μη δεχθούμε καμία αναμονή και ανοχή, καμία επιπλέον καθυστέρηση. Να απαντήσουμε στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Οι όποιες εξαγγελίες τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται για προεκλογικές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη σκληρή πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου