ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας σε Δήμους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

καταγγέλλει-τις-συνθήκες-εργασίας-σε-829541

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι εργαζόμενοι σε Δήμους εργάζονται χωρίς τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, με αφορμή το χθεσινό ατύχημα συμβασιούχου εργαζόμενου του Δήμου Σκιάθου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Νομό Μαγνησίας και αυτή τη φορά στον Δήμο Σκιάθου. Καταγγέλλουμε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα. Καταγγέλλουμε αυτούς που χρησιμοποιούσαν ως ηλεκτρολόγο τον υπάλληλο ο οποίος προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας (αλήθεια ποιοι είναι αυτοί;).

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που επιτρέπουν να εργάζονται οι υπάλληλοι χωρίς τα ΜΑΠ, ενώ στον συγκεκριμένο Δήμο τα έχουν (όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσαν στην τελευταία επίσκεψή μας προ 10ημέρου στο νησί).

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, δυστυχώς, προστέθηκε στα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επαναλαμβάνουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα, έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ’ τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλοςστην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ΜΑΠ και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες (χαλασμένα και μη νόμιμα οχήματα, ελλείψεις κτιριακών υποδομών, κ.λ.π.) να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας για να παρεμβαίνει.

Τέλος ευχόμαστε το ατύχημα του συναδέλφου να είναι το τελευταίο καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου