Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για την ΑΓΕΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-13, 19:46:11
Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για την ΑΓΕΤ

Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Για μια ακόμα φορά η ΑΓΕΤ υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Σε κλειστή συνέντευξη τύπου, χθες Δευτέρα, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες του Βόλου ότι το εργοστάσιο δεν ρυπαίνει, αφού όλοι, μα όλοι, οι ρύποι, που μέτρησε η ίδια, κατά το Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, είναι κάτω από τα όρια. Έτσι φαίνεται να έχει συντρίψει όλες τις βιβλιογραφίες και όλους τους επιστήμονες που υποστηρίζουν τα αντίθετα.

Έχει εγκαταστήσει, μέσα σε καμινάδα, μηχάνημα το οποίο συλλέγει υλικό, το οποίο η ίδια η ΑΓΕΤ στέλνει για μετρήσεις στο Δημόκριτο. Πρώτα και κύρια το μηχάνημα αυτό δεν μετράει ρύπους και κυρίως διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα «on line», που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει άμεσα και σε συνεχή βάση, τους εκπεμπόμενους ρύπους, αλλά επιτρέπει την οποιαδήποτε μεθόδευση ώστε τα αποτελέσματα να είναι αυτά που επιθυμεί η ΑΓΕΤ.

Ποιά εμπιστοσύνη βέβαια μπορούν να έχουν οι πολίτες σε μια βιομηχανία η οποία συστηματικά αποβλέπει στο κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και συστηματικά παρανομεί, ενώ οι κυρώσεις που επιβάλλονται είναι κάτι σαν «χάδι» για την ίδια. Αν οι πολίτες δεν είχαν ακινητοποιήσει φορτηγό της ΑΓΕΤ στη Γορίτσα, όλοι θα νόμιζαν και κυρίως οι υπηρεσίες θα «νόμιζαν», ότι η ΑΓΕΤ κουβαλάει με τα καράβια και καίει RDF και όχι σκέτο πλαστικό, όπως αποδείχθηκε. Αν, πάλι οι πολίτες, δεν υποδείκνυαν στις υπηρεσίες ότι η ΑΓΕΤ παραβιάζει τους περιβαλλοντικούς όρους και πρέπει να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων του εργοστασίου, πάλι θα ήταν «όλα καλά». Μόνο που την αυτόφωρη διαδικασία δεν κίνησε το κράτος, όπως είχε υποχρέωση, αλλά πάλι οι πολίτες.

Επομένως και με αυτά τα δεδομένα, ποιά εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης στο Ελληνικό κράτος, ότι μπορεί να προστατεύσει την υγεία του, ώστε κάποιοι να φέρνουν παραδείγματα άλλων χωρών, όπου υπάρχουν άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες. Όσο δε για τη συνεχή μυρουδιά πλαστικού, «οποία σύμπτωσις», να βρωμάει η πόλη από τότε που άρχισε η ΑΓΕΤ να καίει πλαστικό!".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=