ΤΟΠΙΚΑ

Εως και 354 ώρες απλήρωτη εργασία αριθμούν καθαρίστριες

εως-και-354-ώρες-απλήρωτη-εργασία-αριθμο-829635

Υπερωριακή αποζημίωση από τους Δήμους της Μαγνησίας των καθαριστριών που μολονότι εντάχθηκαν στο μειωμένο ωράριο εργασίας συνέχισαν να εργάζονται ως πλήρους απασχόλησης, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ. Οι καθαρίστριες έχουν δουλέψει δεκάδες ώρες πάνω από το ωράριό τους και δεν έχουν πληρωθεί σύμφωνα με τη ΔΑΣ.

«Σε αρκετούς Δήμους και ΝΠΔΔ δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν εξαρχής οι ΣΣΕ και χρειάστηκε μετά από πολλές πιέσεις να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος (ΑΔΑ 6Δ4Ι465ΧΘ7-0Ω5) στις 15/10/2018 προκειμένου να υπάρχει εφαρμογή των προβλέψεων των ΣΣΕ.

Οι συναδέλφισσες όμως οι μεν μόνιμες σε αυτό το χρονικό διάστημα (μέχρι να βγει η εγκύκλιος) έχουν δουλέψει 354 ώρες παραπάνω από το ωράριο που προβλέπει η ΣΣΕ και η δε αορίστου και ορισμένου χρόνου 177 ώρες παραπάνω από ό,τι προβλέπει η ΣΣΕ. Δηλαδή έχουν παράσχει απλήρωτη εργασία που αντιστοιχεί σε περίπου 57 ημερομίσθια για τις μόνιμες και 29 ημερομίσθια για τις αορίστου και ορισμένου χρόνου», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της και ζητά την υπερωριακή αποζημίωση των καθαριστριών λόγω αναδρομικότητας της ΣΣΕ.

«Δήμαρχοι και Υπηρεσίες που αρνούνταν πεισματικά εδώ και ένα χρόνο να εφαρμόσουν τις ΣΣΕ ας βρουν και τον τρόπο να πληρωθεί η απλήρωτη εργασία που παρείχαν όλοι οι συνάδελφοι», καταλήγει η ΔΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου