ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά για εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου

πυρά-για-εγκατάλειψη-των-χωριών-του-δή-829643

Πυρά για πλήρη εγκατάλειψη του Νοτίου Πηλίου από τη δημοτική αρχή εξαπολύει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα», με αφορμή ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στο φύλλο της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, στο οποίο έγινε αναφορά στο γνωστό θέμα της κατασκευής νέου αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά Πηλίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» αναφέρει τα εξής:

«Στο άρθρο αυτό κατά βάση φιλοξενείται δήλωση του αντιδημάρχου Ν. Πηλίου κ. Παπαδημητρίου που εκφράζει την αγωνία του για την πιθανότητα να χάσει ο Δήμος τη χρηματοδότηση του έργου στο τέλος του 2018.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. αντιδήμαρχο, να μην αγωνιά για το συγκεκριμένο έργο, αλλά να φροντίσει κυρίως για τα πολλά μικρά και μεγαλύτερα έργα και υποχρεώσεις του Δήμου που είτε δεν τα εκτελεί καθόλου, είτε τα εκτελεί με προβληματικό τρόπο (καθαριότητα, διάνοιξη δρόμων, φωτισμός, καθαρισμός ποταμού και πολλά αλλά).

Το έργο του αλιευτικού καταφυγίου κ. αντιδήμαρχε, λόγω της προβληματικής του μελέτης όπως έχουν αναλύσει και αρμόδιοι καθηγητές Πολυτεχνείου, έχει πάρει τον δικαστικό δρόμο πλέον και τυχόν εκτέλεσή του εμπεριέχει τον σημαντικό κίνδυνο της μετέπειτα απόρριψής του, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο και κυρίως για την Περιφέρεια (αποζημιώσεις, αποκαταστάσεις κ.λπ.).

Το καλό βέβαια για τον Δήμο είναι ότι στη περιφέρειά του υπάρχει έγκριση και για δεύτερο λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο και συγκεκριμένα στην Αγία Κυριακή Τρικερίου, για το οποίο δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καμία αντίδραση, οπότε μπορείτε να ρίξετε όλη σας την ενέργεια και προσπάθεια στη κατεύθυνση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Δεν κατανοούμε την εμμονή σας σε ένα έργο προβληματικό τη στιγμή που υπάρχουν στην περιοχή πολύ πιο σοβαρά και ουσιαστικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν.

Μήπως κρύβετε κάτι άλλο πίσω από αυτή την εμμονή;

Ο αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή λόγω εκλογών προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την ανεπάρκειά τους. Η πλειονότητα των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου