ΤΟΠΙΚΑ

Νόμιμα το ρεύμα στα τσαρδάκια

νόμιμα-το-ρεύμα-στα-τσαρδάκια-455469

«Αθώα» κατηγοριών ρευματοκλοπής τα τσαρδάκια της Αγριάς! Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από έγγραφα Κοινοτικών και Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν αποφάσεις για τοποθέτηση φωτισμού και απόδοση τελών των καταστηματαρχών στην παλιά κοινότητα Αγριάς και μετέπειτα στον πρώην Δήμο Αγριάς.

Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που υπάρχουν, τα τσαρδάκια ουδέποτε πραγματοποίησαν ρευματοκλοπή από το δημοτικό φωτισμό, καθώς υπήρχαν σχετικές αποφάσεις της παλιάς Κοινότητας Αγριάς και στη συνέχεια του πρώην Δήμου.

Ενδεικτικά βάσει της απόφασης 146 του έτους 1997 το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Αγριάς αποφάσιζε ομόφωνα την τοποθέτηση κοινοτικού φωτισμού στα τσαρδάκια.

«Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε ότι όπως είναι γνωστό η Κοινότητα προέβη στην ανάπλαση της παραλίας κατασκευάζοντας παράλληλα τα παραδοσιακά τσαρδάκια. Για την σωστή και όμορφη εμφάνιση της παραλίας στα τσαρδάκια τοποθετήθηκε κοινοτικός φωτισμός ώστε να φωτίζονται καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Οι χώροι των τσαρδακίων χρησιμοποιούνται από τους καταστηματάρχες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με αποτέλεσμα να ωφελούνται από τον Κοινοτικό φωτισμό. Για τον παραπάνω λόγο προτείνω να επιβάλουμε ένα ανταποδοτικό τέλος στους καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν τα τσαρδάκια τα οποία φωτίζονται από κοινοτικό φωτισμό ανάλογο με τον χρόνο που χρησιμοποιούν αυτά. Το Συμβούλιο έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα να επιβάλλει ανταποδοτικό τέλος στους καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν το χώρο των τσαρδακίων», αναφέρεται στην απόφαση.

Σε άλλη απόφαση, Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά, με αριθμό 186 έτους 2001 το Σώμα καλείται να εξετάσει και να αποφασίσει την αύξηση ή όχι των ανταποδοτικών τελών.

«Το Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση με πλειοψηφία 10 μελών υπέρ έναντι δύο κατά, δηλαδή που είπαν καμία αύξηση και δύο λευκών αποφασίζει κατά πλειοψηφία να καθορίσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού στεγάστρων παραλίας έτους 2002 σε 80 ευρώ (27.260 δρχ) ετησίως». Πρόκειται για απόσπασμα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει σαφώς πως τα τσαρδάκια της Αγριάς νόμιμα ηλεκτροδοτούνται από τον δημοτικό φωτισμό και μάλιστα με αποφάσεις του Δήμου και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται ζήτημα ρευματοκλοπής.

Αναφέρεται ότι στην απόφαση που παρατίθεται από Δημοτικό Συμβούλιο του 2001 στο Σώμα συμμετείχε και ο νυν τοπικός Αντιδήμαρχος Νίκος Στόικος, ο οποίος την Τετάρτη δήλωνε πως «εμείς δεν μπορούμε να αποδυθούμε σε κυνήγι μαγισσών»!!!

Επιβεβαιώνει και η ΔΕΗ

Τη νομιμότητα του ρεύματος που παίρνουν τα τσαρδάκια επιβεβαιώνει ουσιαστικά και η ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με επίσημο έγγραφό της προς το Δήμο Αγριάς προκύπτει πως δεν είναι παράνομες οι συνδέσεις και το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι κακοτεχνίες στα δημοτικά δίκτυα.

«Διαπίστωσα ότι υπήρχαν εκείνη την στιγμή δύο ηλεκτροδοτήσεις σε τσαρδάκια από το δημοτικό φωτισμό και μια παράνομη ηλεκτροδότηση ενός οικίσκου (Άνεμος). Πέραν αυτών που σας αναφέρω εγώ προσωπικά καμία άλλη παρανομία και παρατυπία δεν διαπίστωσα εκείνη την στιγμή παρουσία του μηχανικού της ΔΕΗ. Μετά από δέκα μέρες περίπου η ΔΕΗ ζήτησε τηλεφωνικά από το Δήμο Βόλου να γίνει πάλι αυτοψία στο χώρο γιατί δεν συμφωνούσε ίσως με την πρώτη αυτοψία. Έγινε στις 8 Φεβρουαρίου και νέα αυτοψία από δύο μηχανικούς της ΔΕΗ και έναν του Δήμου Βόλου, οι οποίοι δεν διαπίστωσαν εξ όσων γνωρίζω παράνομες ηλεκτροδοτήσεις αλλά παρατυπίες και κακοτεχνίες στα δημοτικά δίκτυα του Δήμου Αγριάς». Απόσπασμα ανακοίνωσης του προϊσταμένου Τμήματος Ηλεκ/κων Έργων Βεντούρα Δημήτρη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου