ΤΟΠΙΚΑ

Αντώνης Ρουπακιώτης: Τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων η συμφωνία

αντώνης-ρουπακιώτης-τακτοποίηση-οικ-830199

Την πεποίθηση ότι η εν δυνάμει συμφωνία πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, συνιστά την τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων, εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, στο περιθώριο της προχθεσινής παρουσίασης του ποιητικού του έργου στο «Πορφυρογένειο» Αγριάς.

Καταθέτοντας την άποψή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και τις εξελίξεις, γενικότερα, στον πολιτικό βίο της χώρας, ο πρώην Υπουργός και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υποστήριξε ότι το κοινό ανακοινωθέν πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου είναι «ένα πρώτο, θετικό βήμα. Δεν πρόκειται για αλλαγή, αλλά για έναν προγραμματισμό σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία. Δεν θέτει σε αμφισβήτηση θρησκευτικά θέματα», είπε.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «είναι ένα βήμα που θα δώσει ώθηση στον μέλλοντα χρόνο, ενδεχομένως, για να τακτοποιηθούν ή να ρυθμιστούν και άλλα ζητήματα, τα οποία εγώ, δεν μπορώ εκ των προτέρων να προβλέψω».

Ερωτηθείς σχετικά με την σημερινή πολιτική εικόνα της χώρας, αποφάνθηκε ότι: «Αναζητείται πάντα ο ευφυής, ο υπεύθυνος και εκείνος που ανοίγει δρόμους. Κατά πόσο αυτό συμβαίνει στην πολιτική, κάθε φορά ερευνάται. Σήμερα υπάρχει μια σκληρή αντιπαλότητα, η οποία προέκυψε από μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, μεγάλης κοινωνικής καθίζησης, ενός «γονατίσματος» πολιτισμικού και καλείται σήμερα η πολιτική ζωή να δώσει μια υπόσταση στην ίδια την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας».

Αναπτύσσοντας με σαφήνεια τη συλλογιστική του, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι: «Η δημοκρατία από την φύση της έχει αντιπαλότητα, μόνο που πρέπει να είναι αντιπαλότητα ιδεών, προγραμμάτων και όχι αντιπαλότητα πρόσωπων με όρους, χαρακτηρισμούς και πρακτικές που σπιλώνουν συνειδήσεις. Ο καθένας, συνεπώς, σήμερα μετράει αν παράγεται η πολιτική, ποιος είναι υπεύθυνος, και ποιός δεν είναι, ποιοί οδήγησαν την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα μας στο σημείο που βρεθήκαμε το 2008, και τι προσπάθεια γίνεται σήμερα να ανορθωθεί. Εγώ ερωτήματα θέτω και ο καθείς απαντάει με τον τρόπο του», είπε.

Ποιητική φλέβα

Ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος τουΔικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκε στον Βόλο με αφορμή την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής με τίτλο «Εγώ δεν είµαι ποιητής», που διοργανώθηκε προχθές, Σάββατο, στο «Πορφυρογένειο» Αγριάς από τον εκδοτικό οίκο «Θεμέλιο», το ίδρυμα Ν. και Ε. Πορφυρογένη και τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ ότι η ποιητική διάσταση του κ. Ρουπακιώτη αποτελεί «προσπάθεια καταγραφής μιας πολυκύμαντης ιστορικής διαδρομής, τόσο προσωπικής, όσο και της κοινωνίας, μέσα από την οποία διήλθε, και μια συγκινητική προσπάθεια υπεράσπισης αρχών και αξιών που αποδεδειγμένα διαθέτει ο ποιητής και δάσκαλός μας».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ηλίας Νικολακόπουλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Αναστάσιος Βολιώτης πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παρουσία του Αντώνη Ρουπακιώτη, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Βασίλης Μητσάκης.

Αναλύοντας την ποιητική διάσταση του διακεκριμένου νομικού, ο κ. Βολιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κατά την άποψή μου, μέσα από τα ποιήματα αυτά, ο Αντώνης Ρουπακιώτης νοηματοδοτεί τις πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες της γενιάς του, καθώς έγινε και ο ίδιος δημιουργός αυτών των πραγματικοτήτων (δικηγόρος, συνδικαλιστής, πολιτικός). Επιδιώκει με τα ποιήματά του να είναι εύληπτος και κατανοητός στους συχνούς υπαινιγμούς του σ’ όλους εκείνους που συνοδοιπόρησαν στον δρόμο της υπεράσπισης του συμφέροντος των ασθενέστερων, στην ηχηρή φωνή του λαϊκού δικαίου και γενικού συμφέροντος».

Ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος χαρακτήρισε «αυτοβιογραφικό δοκίμιο» την ποιητική συλλογή του πρώην υπουργού και προσέθεσε ότι «αναφέρεται σε στιγμές της ζωής του, στην διαδρομή του και την πολιτική και την θεσμική, και όλα αυτά αποφάσισε να μας τα καταθέσει σε ποιήματα, που διαβάζονται πάρα πολύ ευχάριστα και ταυτόχρονα προκαλούν σκέψη».

Το κεντρικό πρόσωπο της προχθεσινής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η ποιητική του γραφή αντιπροσωπεύει «έναν άνθρωπο που έχει περπατήσει στην κοινωνία, στην πολιτική, στην νομική υπεράσπιση, έχει αφουγκραστεί όσο μπορούσε τους σφυγμούς αυτής της κοινωνίας, τις αγωνίες της, τις περιπέτειές της, τις επιτυχίες της, τα προσωπικά του, τις πολύ καλές στιγμές, τα ανθρώπινά του σε κάθε περίπτωση. Ολα μαζί εκφράστηκαν σε αυτή την ποιητική γραφή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου