ΤΟΠΙΚΑ

Ο «ασθενής» ήταν ληστής

ο-ασθενής-ήταν-ληστής-455498

Την πόρτα του ιατρείου του σε ληστή άνοιξε 57χρονος οδοντίατρος στο κέντρο του Βόλου. Ο γιατρός δέχθηκε απειλή για τη ζωή του από κουκουλοφόρο με όπλο… Αναγκάστηκε με τη βία να του παραδώσει το τσαντάκι του με 200 ευρώ στο περιεχόμενό του και προσωπικά έγγραφα για να γλυτώσει τα χειρότερα.

Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η ληστεία σε ιατρείο και μάλιστα μέρα-μεσημέρι. Ήταν στις 4:30 το μεσημέρι, όταν ο 57χρονος οδοντίατρος, ο οποίος διατηρεί το ιατρείο του στο κέντρο της πόλης, στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντά με Ιωλκού, δέχθηκε τον επόμενο πελάτη…

Μόνος του εκείνη τη στιγμή στο ιατρείο του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας άνοιξε ανυποψίαστος την είσοδο, όταν ήχησε το κουδούνι. Έμεινε έντρομος στη θέα του ατόμου που έκρυβε το πρόσωπό του με μαύρη κουκούλα, φορούσε γάντια στα χέρια του και το πιο τρομακτικό κρατούσε όπλο, το οποίο έστρεψε εναντίον του.

Ο οδοντίατρος οπισθοχώρησε, ζητώντας από τον κουκουλοφόρο να του πει τι ζητούσε. Εκείνος με βίαιες κινήσεις απαιτούσε χρήματα. Μπροστά στις απειλές που δέχθηκε ο γιατρός έβγαλε από το συρτάρι του γραφείου του το τσαντάκι και το έδωσε στον άγνωστο οπλοφόρο.

Κανείς από τα διαμερίσματα του κτηρίου, τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν ως επαγγελματικά γραφεία, είτε από τα κοντινά οικήματα, δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Ο 57χρονος γιατρός ενημέρωσε την αστυνομία. Άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσαν στο ιατρείο, όμως ο γιατρός δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς όπως εξήγησε δεν είδε κανένα στοιχείο του αγνώστου ληστή. Από το παρουσιαστικό του και τη φωνή του το μόνο που μπορούσε να εκτιμήσει ήταν ότι επρόκειτο για νεαρής ηλικίας άτομο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου