ΤΟΠΙΚΑ

Κάθισε και πάλι στο θρανίο γνωστός Βολιώτης οδοντίατρος

κάθισε-και-πάλι-στο-θρανίο-γνωστός-βολ-830482

Ενα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα χάρη στην δύναμη της θέλησης, την δημιουργική διάθεση και την όρεξη για μάθηση, που διαθέτει ο Γιώργος Πολένης. Ο γνωστός οδοντίατρος του Βόλου κάθισε για δεύτερη φορά στα φοιτητικά έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο κύκλος των σπουδών είναι πάντα ανοιχτός για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ο 57χρονος οδοντίατρος, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ροδόπη Πουλαράκη, επίσης οδοντίατρο, και πατέρας τριών παιδιών, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βιώσει το καρδιοχτύπι των πανελληνίων εξετάσεων, προκειμένου να καθίσει και πάλι στα έδρανα του Πανεπιστημίου.

Το αντικείμενο των σπουδών του είναι η Ιταλική Φιλολογία και όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ήταν «διακαής πόθος, πολλών ετών οι σπουδές στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο».

Εδωσε πανελλήνιες εξετάσεις στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, παράλληλα με τον γιό του Μηνά, απόφοιτο του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και εισήχθησαν ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο, παίρνοντας το εισιτήριο για τις πολυπόθητες σπουδές.

Η μεγάλη του κόρη Μαρίνα σπουδάζει Ψυχολογία στο ΑΠΘ και η δευτερότοκη Κατερίνα είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου σπουδάζει στην Επιστήμη των υλικών. Εχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς του, προετοιμάστηκε για την δοκιμασία των Πανελλαδικών, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο στο διάβασμα, νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ, ακόμη και στο ιατρείο, προκειμένου να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις.

Λάτρης της γνώσης

Γέννημα – θρέμμα Κρητικός, με καταγωγή από το Ηράκλειο, είχε από μικρή ηλικία έφεση στην Ιταλική γλώσσα και ξεκίνησε τα μαθήματα σε ηλικία 16 ετών. Οταν εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφοσιώθηκε στις σπουδές του, αλλά πάντα υπήρχε η επιθυμία να συνεχίσει σε μεταγενέστερο χρόνο τα μαθήματα Ιταλικών.

Με πολύ θέληση και διάβασμα πήρε το πτυχίο της Ιταλικής γλώσσας, όντας ήδη Οδοντίατρος και το 2005 του γεννήθηκε η επιθυμία να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο. «Τα παιδιά μου όμως ήταν μικρά, πήγαιναν στο δημοτικό και σκέφτηκα ότι δεν ήταν το κατάλληλο διάστημα για σπουδές κι έτσι ανέβαλλα τα σχέδιά μου» επεσήμανε ο ίδιος. Φέτος έλαβε την μεγάλη απόφαση και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, βιώνοντας με πολύ μεγάλη συγκίνηση την επιτυχία του.

Μιλώντας για τους συνυποψήφιους του, υπογραμμίζει ότι «ήταν συγκινητικός ο τρόπος που με πλησίασαν τα παιδιά. Δεν με αντιμετώπισαν σαν ένα μεγάλο κύριο που έρχεται να δώσει εξετάσεις. Με είδαν σαν συνομήλικο, το ίδιο και οι επιτηρητές. Δεν αισθάνθηκα άσχημα, παρόλο που λίγο πριν μπω στο πρώτο μάθημα, ένιωθα άγχος».

Φοιτητής και Οδοντίατρος

Η δύναμη της θέλησης είναι η κινητήριος δύναμη του κ. Πολένη, ο οποίος συνδυάζει σπουδές και εργασία, με προγραμματισμό και αισιόδοξη σκέψη. «Κάθε Δευτέρα και Τρίτη τα μαθήματα είναι συνεχόμενα όλη την ημέρα και την Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι. Κατά συνέπεια καθορίζω τα ραντεβού στο Οδοντιατρείο τις υπόλοιπες μέρες. Οταν υπάρχει θέληση, συνδυάζονται όλα», είπε.

Πάγια θέση του είναι ότι ο κύκλος των σπουδών είναι πάντα ανοιχτός, ανεξαρτήτως ηλικίας, αρκεί να υπάρχει θέληση και όρεξη. «Συναντάω στο ΑΠΘ ανθρώπους που είναι πολύ μεγαλύτεροι από μένα, οι οποίοι έχουν ένα πτυχίο και αποφάσισαν, πριν βγουν στη σύνταξη, να ξεκινήσουν κάτι άλλο. Χρειάζεται θέληση, υπομονή και επιμονή. Εάν πραγματικά το θέλεις, πετυχαίνεις τον στόχο σου» τονίζει.

Απαντώντας στο ερώτημα πως σκοπεύει να αξιοποιήσει το πτυχίο του, αναφέρει ότι επιθυμία του είναι να γράψει βιβλίο για την γραμματική και το συντακτικό της Ιταλικής γλώσσας. Παράλληλα, ωστόσο, υπάρχει η σκέψη του μεταπτυχιακού και στην συνέχεια των σπουδών στην Ιατρική.

Εξαιρετικά φιλομαθής από παιδί, ο Γιώργος Πολένης συμβουλεύει όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πεδίο της γνώσης, να το πράξουν χωρίς δισταγμό ή δεύτερες σκέψεις. «Εάν δεν σου ανοίξει η πόρτα, δεν πειράζει. Τουλάχιστον δικαιώνεις τον εαυτό σου», υπογραμμίζει.

Η χαρά που βίωσε όταν πληροφορήθηκε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο, τον ώθησε να συνεχίσει την προσπάθεια διεύρυνσης των γνώσεών του, με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Κλείνοντας, προτρέπει τους πάντες «να κυνηγούν το όνειρό τους, ασχέτως ηλικίας και να αντλούν δύναμη, για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου