ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος για πεζούς και οχήματα

κίνδυνος-για-πεζούς-και-οχήματα-455518

Κίνδυνο για πεζούς και αυτοκίνητα αποτελεί το ερειπωμένο κτήριο του Ματσάγγου. Για το θέμα επανειλημμένα οι περίοικοι είχαν αποστείλει επιστολή τόσο στο Πανεπιστήμιο, όσο και στο Δήμο Βόλου, με την οποία επεσήμαιναν ότι κομμάτια από το κτήριο, που είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και σαράντα χρόνια στην καρδιά του Βόλου, εγκυμονεί κινδύνους για τους πεζούς που διέρχονται από την οδό Αλεξάνδρας, μεταξύ Ιωλκού και Π. Μελά.

Μετά τις διαμαρτυρίες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την απαγόρευση της στάθμευσης αυτοκινήτων στο παραπάνω τμήμα, προκειμένου να εκλείψουν πιθανές φθορές στα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στην περιοχή. «Εκτός από την απαγόρευση της στάθμευσης πρέπει να πάρουμε μέτρα και για την προληπτική προστασία των συμπολιτών μας που διέρχονται πεζή κάτω από το κτήριο», είπε χθες συμπληρωματικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος.

Τι μέλλει όμως γενέσθαι με την αξιοποίηση του ακινήτου Ματσάγγου που χάσκει επί δεκαετίες αναξιοποίητο στην καρδιά του Βόλου; Εμείς έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την Πρυτανεία Μπαγιάτη, σημειώνει από την πλευρά του ο σημερινός πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνης. «Οι καιροί άλλωστε, όπως λέει, επιτάσσουν άλλες μορφές αξιοποίησης του κτηρίου, αντί της συνολικής του αξιοποίησης που σε σημερινές τιμές ξεπερνά κατά πολύ τα 30.000.000 ευρώ. Εμείς, προσθέτει ο Πρύτανης, με τη βοήθεια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας προχωρούμε στη σύνταξη μελέτης για τη μερική αξιοποίηση του κτηρίου, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Εκτιμούμε ότι αυτά τα λεφτά θα τα βρούμε από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ και θα μπορέσουμε έτσι να χρησιμοποιήσουμε το κτήριο για αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία, καταλήγει ο κ. Γουργουλιάνης.

Στις σκέψεις της Πρυτανείας είναι όπως οι αίθουσες διδασκαλίας όταν αξιοποιηθούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένα ακίνητα της οδού Κοραή και της οδού Γαλλίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου