ΤΟΠΙΚΑ

Η γραφειοκρατία καθυστερεί έργα αποκατάστασης στο «πληγωμένο» Πήλιο

η-γραφειοκρατία-καθυστερεί-έργα-αποκ-830730

Σε Νότιο Πήλιο και Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τα έργα οριστικής αποκατάστασης στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου. Ο χειμώνας είναι και επίσημα προ των πυλών και «πληγές» της περασμένης χειμερινής περιόδου ακόμη δεν έχουν κλείσει.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η δημοτική αρχή προχωρά τις εργασίες στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, υπάρχουν όμως ακόμη εκκρεμότητες σε έργα που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο.

Αποκαταστάσεις πρέπει να δρομολογηθούν στο κεντρικό οδικό δίκτυο από Μηλιές προς Πουρί, αλλά και σε κάθετους δρόμους Τσαγκαράδα – Μυλοπόταμος, από τον κεντρικό άξονα προς τον Αη – Γιάννη, Ζαγορά – Χορευτό, Μούρεσι – Νταμούχαρη.

Στο Νότιο Πήλιο βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Δήμο μικρές εργολαβίες όπως στο αγροτικό οδικό δίκτυο, στον άξονα Λαύκος – Μικρό προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, στο Τρίκερι προϋπολογισμού επίσης 40.000 ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμη μπει εργολάβος που θα προχωρήσει σε αποκαταστάσεις που σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί προϋπολογίζονται στις 580.000 ευρώ.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που ακόμη εκκρεμούν είναι ο αγωγός του φράγματος Παναγιώτικο που έχει αποκαλυφθεί ένα χιλιόμετρο μετά το φράγμα με κίνδυνο να σπάσει και να μείνει ολόκληρη η περιοχή χωρίς νερό.

Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται αποκαταστάσεις δρόμων, τοιχία, ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ανάθεσης της μελέτης και εκτιμούμε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Παπαδημητρίου. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις μέχρι στιγμής ύψους 350.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών και 800.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου