ΤΟΠΙΚΑ

Γόρδιος δεσμός η επιλογή ~ Αρκεί να βγει «λευκός καπνός» για Δήμο Βόλου

γόρδιος-δεσμός-η-επιλογή-αρκεί-να-βγει-830911

Αναβάλλεται η δημοτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας διαφωνιών – Η επιλογή προσώπου παραμένει άλυτος γρίφος

Παραμένει το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του προσώπου που θα στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα τοπικά ως υποψήφιος δήμαρχος στον Βόλο εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, καθώς παραμένουν οι εσωκομματικές διαφωνίες.

Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ ως εν δυνάμει υποψήφιοι παραμένουν ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς, ο οικονομολόγος Απόστολος Παπαδούλης, ο γιατρός Χρήστος Βενέτης και η δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Φωτεινή Κοκκινάκη που αυτοπροτάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης είχε συνάντηση με τον δικηγόρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Χρήστο Φώτου, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον αν έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος να είναι υποψήφιος στον Δήμο Βόλου, καθώς και με τον φοροτεχνικό Αργύρη Χαδούλη.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση εκτός από ανταλλαγή απόψεων για μια ακόμη φορά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ετσι, προκειμένου η εσωκομματική αντιπαράθεση να μη μεταφερθεί στην κομματική βάση, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αναβάλει τη δημοτική συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σ ’ αυτό που ομονόησαν όλοι είναι να γίνουν συναντήσεις με τις δημοτικές οργανώσεις Βόλου και Νέας Ιωνίας, ώστε να κατατεθούν στη Νομαρχιακή οι απόψεις των κομματικών μελών. «Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα έχουν χαρακτήρα καθαρά διαβούλευσης», έλεγαν χθες οι ίδιες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως σε εσωκομματικό επίπεδο η πλειονότητα των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής επιμένει να βλέπει ως επικρατέστερο να στηριχθεί τον Απόστολο Παντσά, αν και οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπαδούλη επισημαίνουν ότι οι τελικές αποφάσεις αργούν ακόμη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου