Στον δρόμο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-10, 13:35:06
[φωτό αρχείου]
Στον δρόμο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2012 πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές, μαζί με επαναφορά 13ου και 14ου μισθών.

Θα θέσουν επίσης θέμα για 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργό εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, όπως επίσης κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις.

Η ΟΝΓΕ ζητά επίσης να ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν στη χορήγηση εκπαιδευτικών ειδικών αδειών καθώς και θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων (οικονομικών και θεσμικών) για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας.

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην εργασιακή μας αξιοπρέπεια, στη ζωή με δικαιώματα, για δωρεάν υγεία για όλον τον λαό» τονίζει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε χθες σ’ όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου Βόλου και συνεχίζει λέγοντας πως «απέναντι στην κοροϊδία της «εξόδου» από τα μνημόνια και τη δήθεν «κανονικότητα», που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως επανήλθε φέρνει στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας διεκδικήσεις».

Όπως υποστηρίζει, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ: «Με κάλπικα διλήμματα θέλουν να μας βάλουν να διαλέξουμε από πού θα μας τα πάρουν. Όπως κάνει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας που επιχειρεί «να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό», που επιδιώκει να μας δημιουργήσει «τύψεις» που απαιτούμε την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, επειδή δήθεν προτεραιότητα τους είναι «η αύξηση των συντάξεων και του υποκατώτατου μισθού»!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «την ώρα που ο Ξανθός λέει ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιήσει το αίτημά μας να δώσει η κυβέρνηση το σύνολο των αναδρομικών που μας οφείλει και να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, την ίδια ώρα μειώνουν κατά 4 μονάδες τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών από το 29% στο 25 %».

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω «από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=