ΤΟΠΙΚΑ

Μύρισε… Χριστούγεννα σε Βόλο – Νέα Ιωνία

μύρισε-χριστούγεννα-σε-βόλο-νέα-ιων-831607

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες ενόψει της πρεμιέρας της εορταστικής περιόδου σε 19 ημέρες

Μύρισε… Χριστούγεννα χθες το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου και στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, στην… πρόβα τζενεράλε για τον μπλε ουρανό, κάτω από τον οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος πληθώρα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και συνεργάτες του βρέθηκαν στη Λεωφόρο Ειρήνης όπου φέτος για πρώτη χρονιά απλώθηκε μπλε ουρανός από τη γέφυρα του Κραυσίνδωνα έως και τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στην οδό Δημητριάδος, στην Γκλαβάνη, στην Κουμουνδούρου, αλλά και στην εμπορική αγορά στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου ο γιορτινός στολισμός φέτος έχει ενισχυθεί με φωτιζόμενες μπάλες.

Για αρκετή ώρα ο φωτισμός έδωσε… γεύση από γιορτές στο κέντρο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας λίγες ημέρες, μόλις 19 πριν την μεγάλη αυλαία των φετινών εκδηλώσεων.

Οι εργασίες είναι πυρετώδεις σε όλα τα επίπεδα. Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήνεται απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου και πάνω από «τρίγωνο» Δημητριάδος, Γρηγορίου Λαμπράκη, 2ας Νοεμβρίου παίρνει τη θέση του ο «ιπτάμενος Αγιος Βασίλης», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου παίρνει μορφή το χωριό του Αη – Βασίλη όπου θα στηθεί και παγοδρόμιο, ενώ στην πλατεία Πανεπιστημίου φέτος δεν θα υπάρχει Σοκαλατούπολη, αλλά «Η Εποχή των Παγετώνων».

Οι καθιερωμένες φάτνες θα στηθούν στα προαύλια των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Ευαγγελίστριας.

Η πρεμιέρα των 181 εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν 39 ημέρες θα γίνει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα. Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα θα είναι τα δυο λαμπρά αστέρια που θα φωτίσουν, μαζί με τον φαντασμαγορικό διάκοσμο της πανέμορφης πόλης, τις φετινές γιορτές.

Στα hightlights των εκδηλώσεων, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, οι Μαρίζα Ρίζου και Brandy Σουαρέ, θα συναντηθούν σε μια μουσική συναυλία, στην σκηνή του Lab Art στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα θα συμπράξει επί σκηνής με τον γνωστό ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα σε ένα μουσικό ταξίδι με κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και τραγούδια – σταθμούς της ελληνικής μουσικής σκηνής κορυφαίων συνθετών και στιχουργών, στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον Εκθεσιακό Πολυχώρο στο Πεδίο του Αρεως.

Τέλος η βραδιά των φαναριών αναμένεται φέτος να είναι ακόμη πιο μαγική με τη συναυλία που θα δώσει τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στις 7 το απόγευμα, ο Ηλίας Βρεττός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου