ΤΟΠΙΚΑ

Συστάθηκε 5μελής Επιτροπή της Μητρόπολης για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα -Ιερώνυμου

συστάθηκε-5μελής-επιτροπή-της-μητρόπο-831843

Πραγματοποιήθηκε απόψε έκτακτη Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την οποία συγκάλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την εξαγγελθείσα εν δυνάμει συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα των Κληρικών σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε και ακολούθησε ευρεία και εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση και ομοφωνία.

Η Σύναξη των Κληρικών αποφάσισε την σύσταση πενταμελούς Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις γύρω από τα υπό συζήτηση ζητήματα, αλλά και να ενημερώνει τους πολιτικούς και δημοτικούς παράγοντες του Νομού, όσο και την τοπική κοινωνία.

Η πενταμελής Επιτροπή απαρτίζεται από τους:

Α. Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, Υπεύθυνο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Β. Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου

Γ. Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου

Δ. Πρωτ. Δημήτριο Κατούνη, Εφημέριο του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και

Ε. Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού

Τέλος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, “το σώμα των Κληρικών ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την από 7/11/2018 δήλωσή του για το ανακύψαν ζήτημα και κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της, γιατί εξέφρασε επακριβώς τις θέσεις και την αγωνία τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου