ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε τη μνήμη του προστάτη της η 111 Πτέρυγα Μάχης

τίμησε-τη-μνήμη-του-προστάτη-της-η-111-πτέ-832133

Με τη δέουσα λαμπρότητα τίμησε χθες η 111 Πτέρυγα Μάχης τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Μανώλης Κανάλης και πλήθος εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ενώ στις 11 το πρωί εψάλη επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας και η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του αρχηγού του ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κ. Χρυσοβελώνη ευχήθηκε «χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία μας. Τιμή και δόξα σε εκείνους τους αεροπόρους οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, αλλά και πολλές ευχαριστίες που τους οφείλει η πατρίδα».

Η ίδια προέτρεψε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας να επιτελούν το καθήκον τους με την ίδια αυταπάρνηση και το ίδιο αίσθημα ευθύνης και να συνεχίζουν να προασπίζουν την εθνική κυριαρχία, ασφάλεια και ανεξαρτησία της πατρίδας. Να συνεχίζουν να επιτελούν το ίδιο έργο όπως πράττουν μέχρι σήμερα».

«Εύχομαι οι Αρχάγγελοι να σκεπάζουν με τα φτερά τους και να προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία σε καιρό ειρήνης», δήλωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Σε ένα κοχλάζον παγκόσμιο επίπεδο νομίζω ότι σήμερα η πιο επικαιροποιημένη ευχή που μπορεί να δοθεί είναι η ειρήνη ώστε οι άνθρωποι που υπηρετούν τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία και οι οικογένειές τους να μη θρηνούν θύματα και να επιτελούν το καθήκον τους εν καιρώ ειρήνης και ηρεμίας», πρόσθεσε η ίδια.

Υπερηφάνεια για το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης. «Γιορτάζουν οι αεροπόροι μας που μας κάνουν περήφανους και ιδιαίτερα τον Δήμο Αλμυρού που βρίσκεται κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Ως Έλληνας εύχομαι οι πιλότοι μας να έχουν πάντα υγεία, να προστατεύουν την πατρίδα και τα εθνικά σύνορα της χώρας μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου