ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης έγραψε… ιστορία στους πολιτικούς μηχανικούς

βολιώτης-έγραψε-ιστορία-στους-πολιτ-832137

Εγκώμια από τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος στον αριστούχο απόφοιτο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με τις επιδόσεις του έγραψε… ιστορία στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο αριστούχος απόφοιτος Βασίλης Κουτσελίνης. Δεν βραβεύτηκε απλώς ως ο αριστούχος απόφοιτος του τμήματός του, αλλά ως αριστούχος που απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία ίσως στην ιστορία του τμήματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για τον Βασίλη Κουτσελίνη το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτέλεσε πρώτη του επιλογή στις πανελλαδικές. Πέτυχε την εισαγωγή του και η πορεία του κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν εξίσου λαμπρή.

Χθες, στην τελετή ορκωμοσίας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ο Βασίλης Κουτσελίνης έλαβε το πτυχίο του με βαθμό 9,40. Βραβεύτηκε από τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Γεώργιο Σταμούλη, ενώ από το βήμα της ορκωμοσίας εγκώμιο του έπλεξε ο καθηγητής του και πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ε. Μυστακίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυστακίδης το εντυπωσιακό 9,40 είναι η υψηλότερη βαθμολογία ίσως που έχει δοθεί σε απόφοιτο του τμήματος. «Εκτός όμως από την εξαιρετική βαθμολογία θα ήθελα να τονίσω το υψηλό ήθος του Βασίλη», σημείωσε ο κ. Μυστακίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο τμήμα οι βαθμοί μπαίνουν δύσκολα κι ίσως γι’ αυτό να υπάρχει δυσαρέσκεια, ωστόσο η τεχνογνωσία που προσφέρεται είναι άριστη.

«Τον κ. Μυστακίδη είχα καθηγητή σε αρκετά μαθήματα, με γνώριζε ως φοιτητή, είχαμε καλή σχέση και σε αυτό πιστεύω ότι οφείλεται η ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπό μου», σχολίασε ο αριστούχος Βολιώτης, γιος του Αλέξανδρου Κουτσελίνη προέδρου της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου, που τον καμάρωσε στην τελετή αποφοίτησης.

Επόμενος στόχος του Βασίλη Κουτσελίνη είναι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. «Θα ήθελα όμως να επιστρέψω στον τόπο μου και να προσφέρω στην Ελλάδα με την τεχνογνωσία που έχω», σημείωσε.

Στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας μάλιστα, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεώργιος Σταμούλης υπογράμμισε ότι φέτος το περιβάλλον εργασίας είναι καλύτερο για τους πολιτικούς μηχανικούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Παρατηρούμε μία ανάκαμψη σε σχέση με πέρυσι που θα μπορέσει να εξασφαλίσει στη νέα φουρνιά των επιστημόνων καλύτερες ευκαιρίες και καλύτερα αμειβόμενη εργασία στον κατασκευαστικό τομέα», ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου