ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε κιόσκι στην Αλλη Μεριά

κατέρρευσε-κιόσκι-στην-αλλη-μεριά-832227

Παρουσίαζε κλίση εδώ και δύο μήνες σύμφωνα με κατοίκους

Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στην μικρή πλατεία της Αλλης Μεριάς πάνω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όταν προχθές το απόγευμα κατέρρευσε ολόκληρο ξύλινο στέγαστρο. Την ώρα του συμβάντος η μικρή πλατεία δεν είχε κόσμο. Συνήθως όμως εκεί παίζουν παιδιά, ξεκουράζονται περιπατητές. Την Τετάρτη το απόγευμα, από τύχη δεν βρισκόταν κανείς στην πλατεία.

Το μεγάλο ξύλινο κιόσκι είναι ένα από τέσσερα που είχαν κατασκευαστεί στο μονοπάτι που οδηγεί από την Άλλη Μεριά στα Χάνια. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσω προγράμματος LEADER και έγινε από τον πρώην Δήμο Πορταριάς. Κατασκευάστηκαν τέσσερα κιόσκια και τοποθετήθηκαν παγκάκια για την ξεκούραση των περιπατητών και οδηγών βουνού.

Το συγκεκριμένο βρίσκεται στην αρχή της διαδρομής του μονοπατιού «Ιάσων». Πέρα όμως από τους περιπατητές στο σημείο συγκεντρώνονται και παιδιά της περιοχής αλλά και κάτοικοι.

Η φθορά του χρόνου στο κιόσκι ήταν εμφανής. Ο πρώην αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής Γιάννης Γκουντέλιας είχε ενημερώσει όπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις φθορές στο κιόσκι, πριν από έναν χρόνο. «Πριν από δύο μήνες ενημέρωσα ξανά ότι το κιόσκι άρχισε να παίρνει κλίση. Δεν έγινε καμία παρέμβαση», λέει ο κ. Γκουντέλιας.

Το κιόσκι κατέρρευσε σαν… χάρτινος πύργος καταμεσής στην πλατεία πάνω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

«Ευτυχώς που δεν υπήρχαν άνθρωποι. Το θέμα είναι όμως η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Στη συγκεκριμένη πλατεία εκτός από το κιόσκι, τα κάγκελα έχουν σαπίσει, το πλακόστρωτο είναι διαλυμένο. Χρειάζονται συντηρήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου