ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος στον χάρτη της Viking για κρουαζιέρα το 2021

ο-βόλος-στον-χάρτη-της-viking-για-κρουαζιέρα-832233

Νέο πρόγραμμα κρουαζιέρας 11 ημερών που έχει ως επίκεντρο την Ελλάδα, με προσεγγίσεις στον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο ανακοίνωσε χθες η Viking.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Greek Odyssey και θα προσφέρει στους επιβάτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτοκρατορίες της αρχαιότητες στο Αιγαίο τη χαμηλή σεζόν.

Συγκεκριμένα, το ταξίδι ξεκινά τον Ιανουάριο του 2021 από την Αθήνα. Το πρόγραμμα θα εκτελέσει το βραβευμένο Viking Sea χωρητικότητας 930 επιβατών.

Η Viking Cruises προσφέρει κρουαζιέρες σε θάλασσα και ποτάμια μέσω των δύο σειρών προϊόντων της. Είναι μία παγκοσμίου εμβέλειας επιχείρηση με έδρα της Η.Π.Α. και κεντρικά στην Βασιλεία της Ελβετίας. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1997 από μία κοινοπραξία Σουηδών και Ολλανδών ηγούμενη από τον Torstein Hagen. Αρχικά η εταιρία αγόρασε τέσσερα ρωσικά πλοία και διέθετε στους Ευρωπαίους κρουαζιέρες στα ρωσικά ποτάμια.

Τον επόμενο χρόνο η εταιρία αγόρασε επιπλέον πλοίο και συνέχισε να προμηθεύει την ευρωπαϊκή αγορά. Το 2000, η εταιρία επεκτάθηκε στην αμερικανική αγορά, εγκαθιδρύοντας την έδρα της στις Η.Π.Α. με την ονομασία Viking River Cruises στο Los Angeles της Καλιφόρνια.

Έπειτα από ταχύτητα επέκταση, από την αγορά της KD River cruise lines και πρωτοποριακές κατασκευές της, το τμήμα κρουαζιέρας ποταμών έφτασε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και προσφέρει κρουαζιέρες σε Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα, Νοτιοανατολική Ασία και Αίγυπτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου