ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΦΚΑ Βόλου διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-έξω-από-τον-832235

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης -που είναι η πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια- βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την απεργία προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 στον ΕΦΚΑ Βόλου (πρώην ΙΚΑ) και απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν σ’ αυτή συνταξιούχοι και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων, τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, την ώρα που τα εισοδήματά τους στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%.

«Η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως», σημειώνει επίσης η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας παράλληλα τις περικοπές στις συντάξεις.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα και θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό. Επίσης θέτει θέμα κατάργησης του ν. Κατρούγκαλου, ώστε να υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αλλά και να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

Τέλος ζητά να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ) κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου