ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την οικονομία

εκδήλωση-για-την-οικονομία-455816

Eπιχείρηση ανάταξης ηθικού από το ΠΑΣΟΚ… εξαιτίας των κλυδωνισμών που προκαλεί σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας η παρατεταμένη οικονομική κρίση, τα επώδυνα οικονομικά μέτρα και οι πρόσφατες εξελίξεις με την τρόικα και τη συζήτηση γύρω από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Με εκδηλώσεις ανά θεματικές ενότητες όπως Παιδεία, Υγεία και Αγροτική πολιτική η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας εγκαινιάζει την επικοινωνιακή «αντεπίθεση».

Στη συνεδρίαση που έγινε προχθές -και ήταν η πρώτη μετά από μεγάλο διάστημα- η Νομαρχιακή αποφάσισε να ανοιχτεί στην τοπική κοινωνία, παρουσιάζοντας πτυχές του κυβερνητικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή εκδήλωση για την οικονομία στην οποία εκτός απροόπτου θα μιλήσει ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις για την Παιδεία, την Υγεία και τα Αγροτικά.

Τα τοπικά κομματικά στελέχη, έχοντας αντιληφθεί το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία αλλά και σε ευρύτερα τμήματα μελών και στελεχών μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μετέφεραν προχθές στη συνεδρίαση στα γραφεία του κόμματος το κλίμα, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου οι πολίτες να πειστούν ότι η επιβολή του συγκεκριμένου πλαισίου μέτρων ήταν εν πολλοίς μονόδρομος. Παράλληλα τέθηκαν προβληματισμοί για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα όσα διαμείφθηκαν με την τρόικα και επισημάνθηκε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός από τα αρμόδια υπουργεία και το κέντρο λήψης των αποφάσεων στο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό της συζήτησης που έγινε στη Νομαρχιακή είναι ότι στην πλειοψηφία τους τα κομματικά μέλη έδειξαν να συμμερίζονται τη συνολικότερη πολιτική εκτίμηση ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ «βρίσκονται σε μεγάλα ανηφόρα», χωρίς βέβαια να λείψουν και οι φωνές επί της ουσίας για τις καθυστερήσεις και ολιγωρίες που στερούν βασικούς τομείς από μία αναπτυξιακή πολιτική, η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των κραδασμών που σημειώνονται σήμερα αφενός από την αποκλειστική ενασχόληση με το μηχανισμό στήριξης και την τρόικα και αφετέρου από την σκληρότητα των μέτρων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να εισηγηθεί στην Ιπποκράτους οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών που θα προγραμματιστούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να συνοδευθούν με ανακοινώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα δίνουν μία ουσιαστική ανάσα στην τοπική κοινωνία και θα απαντούν στον προβληματισμό όλων για τις δυσμενείς επιπτώσεις που ήδη καταγράφονται από τα συγκεκριμένα μέτρα σε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου