ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ για τους λογαριασμούς

νέα-δικαίωση-της-δευαμβ-για-τους-λογαρ-832508

Δεύτερο «χαστούκι» στην ΕΡΓΗΛ για τις κατασχέσεις λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ αυτή τη φορά ιδιαίτερα τσουχτερό. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την ανακοπή της ΔΕΥΑΜΒ και ακύρωσε το έγγραφο της ΕΡΓΗΛ με το οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης μέχρι του ποσού των 9.209.822,94 ευρώ, του συνόλου δηλαδή των λογαριασμών της επιχείρησης.

Πρόκειται για την απόφαση 94/2018. Η ανακοπή δικάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 με πληρεξούσιο δικηγόρο της δημοτικής επιχείρησης τον κ. Ιωάννη Καραγκιόζο. Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε προχθές ακυρώνει το από 20/4/2018 κατασχετήριο έγγραφο της ΕΡΓΗΛ.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση καθώς από εδώ και στο εξής η ΔΕΥΑΜΒ θα μπορεί να χειρίζεται ελεύθερα το σύνολο των λογαριασμών της όχι μόνο στη Eurobank αλλά σε όλες ανεξαιρέτως τις Τράπεζες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί μας εξαρχής και κατά την ειδική διαδικασία γίνεται δεκτό ότι οι λογαριασμοί τους οποίους διατηρεί στις Τράπεζες η ΔΕΥΑΜΒ τυγχάνουν στο σύνολό τους ακατάσχετοι» ανέφερε ο κ. Καραγκιόζος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Η απόφαση δέχεται ξεκάθαρα και ρητώς ότι αποδεικνύεται ότι οι απαιτήσεις που έχουν κατασχεθεί εις χείρας των Τραπεζών ως τρίτων είναι ακατάσχετες επειδή αφορούν σε χρήματα από είσπραξη τελών ύδρευσης και αποχέτευσης. Δηλαδή πρόκειται για απαιτήσεις που αφορούν σε ανταποδοτικά τέλη εξαρτώμενες από αντιπαροχή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολύ σημαντικό κρίνεται ακόμη και το γεγονός ότι απόφαση δικαστηρίου αναγνωρίζει για πρώτη φορά ξεκάθαρα σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς προέρχονται και διατίθενται για δημόσιο σκοπό.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της δημοτικής επιχείρησης κατά της ΕΡΓΗΛ για τις κατασχέσεις των λογαριασμών της στη Eurobank.

Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει τώρα τον δικαστικό της αγώνα έχοντας στα χέρια της δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις για την πλήρη δικαίωση της δημοτικής επιχείρησης και των πολιτών του Βόλου. Την ερχόμενη εβδομάδα έχει νέο δικαστήριο στην Αθήνα, ενώ βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας για την αγωγή που έχει καταθέσει για την επιστροφή από την ΕΡΓΗΛ ποσού 6,5 εκατ. ευρώ ως αρχεωστήτως καταβληθέν για έργο που ουδέποτε ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τη μελέτη που είχε αναλάβει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου