ΤΟΠΙΚΑ

Επάγγελμα η ρευματοκλοπή!

επάγγελμα-η-ρευματοκλοπή-851206

Ολoυς τους πεπαλαιωμένους και διαβρωμένους ηλεκτρικούς πίνακες αντικαθιστά ο Δήμος Βόλου στην περιοχή της Αγριάς, σε μία προσπάθεια να δώσει λύση στο πρόβλημα που υφίστατο με τις παράνομες συνδέσεις καταστημάτων που λειτουργούν στην παραλία και τα οποία, άγνωστο για πόσο διάστημα, φωτίζονταν από το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού. Οι εργασίες αντικατάστασης των πινάκων του ηλεκτροφωτισμού εκτελούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και έναν εργολάβο που κατασκευάζει τις βάσεις από σκυρόδεμα προκειμένου να τοποθετηθούν οι ηλεκτρικοί πίνακες.

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδος Νίκος Στόικος αποδέχεται ότι αρκετοί από τους καταστηματάρχες επί χρόνια είχαν κάνει… επάγγελμα τη ρευματοκλοπή του δημοτικού φωτισμού (με πολιτική ανοχή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Αγριάς;), την ίδια στιγμή παρακάμπτει με εύσχημο τρόπο το κολάσιμο της συγκεκριμένης πράξης των συνδημοτών του – καταστηματαρχών, υποστηρίζοντας ότι «εμείς δεν μπορούμε να αποδυθούμε σε κυνήγι μαγισσών»!!!…

Τη ρευματοκλοπή αποδέχεται και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς, που υποστηρίζει από την πλευρά του ότι το ακριβές ύψος της οικονομικής ζημίας του πρώην Δήμου Αγριάς από τη ρευματοκλοπή των καταστηματαρχών θα εκτιμηθεί μετά από μερικούς μήνες, όταν θα υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία και όταν θα έχουν τοποθετηθεί οι νέοι ηλεκτρικοί πίνακες. Σημειώνεται πως λόγω της ρευματοκλοπής του δημοτικού φωτισμού ο πρώην Δήμος Αγριάς μετακυλούσε το κόστος στους δημότες – καταναλωτές.

Όπως έγινε γνωστό η αντικατάσταση των πινάκων ηλεκτροφωτισμού ήταν η αιτία για την οποία προκλήθηκε και η απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ 42χρονου υπαλλήλου του Δήμου Βόλου και 49χρονου καταστηματάρχη από την Αγριά, όταν ο δεύτερος ζήτησε εξηγήσεις από τον πρώτο για εργασίες που γινόταν στο χώρο μπροστά από το κατάστημά του. Μετά από φραστικό επεισόδιο ο υπάλληλος του Δήμου, οπλισμένος με πιστόλι, επανήλθε το απόγευμα της Παρασκευής στο κατάστημα που διατηρεί ο 49χρονος και μετά από νέο φραστικό επεισόδιο και συμπλοκή των δυο έπεσαν πυροβολισμοί, χωρίς ωστόσο ο 42χρονος υπάλληλος να βρει στόχο.

Εξάλλου χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Αγριάς Ν. Στόϊκου με τον διευθυντή της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου Δημ. Βεντούρα αποφασίστηκε να αντικατασταθούν και οι πίνακες του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Επίσης κ. Στόικος ζητά από τη Δημοτική Αρχή Βόλου την πρόσληψη δύο ηλεκτρολόγων για να καλύψει άμεσες ανάγκες όπως η αντικατάσταση λαμπτήρων, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό η οικονομική επιτροπή του Δήμου θα αποφασίσει την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου σε εργολάβο.

Να σημειωθεί ότι στην Αγριά και την Αρτέμιδα θα αντικατασταθούν συνολικά περίπου 10 πίνακες δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με κόστος περίπου 1.200 € ανά πίνακα, δηλαδή περίπου 16.000 € συνολικά, μαζί με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις έγιναν μετά την επιτόπια εξέταση του Αντιδημάρχου Ηλ. Ξηρακιά και στελεχών του Δήμου στην περιοχή στα τέλη Ιανουαρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ιδιαίτερα στο τμήμα που αφορά στην παραλία της Αγριάς, είναι σε κακή κατάσταση, ενώ σε ορισμένα σημεία εγκυμονεί κινδύνους, μετά από αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Τη συντήρηση του δικτύου είχε αναλάβει ιδιώτης που είχε συμβληθεί με το Δήμο μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Η καταγγελία που έγινε προς τη ΔΕΗ και το Δήμο Βόλου ανέφερε ότι υπήρχαν παράνομες συνδέσεις από το Δημοτικό Δίκτυο προς κάποιες παραλιακές κατασκευές καταστημάτων και το Λούνα Παρκ.

Μέχρι να γίνει αυτοψία από τη ΔΕΗ και την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου κάποιοι προχώρησαν στη διακοπή των παράνομων συνδέσεων με απλή κοπή των καλωδίων τα οποία παρέμειναν ακάλυπτα με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κινδύνους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου