ΤΟΠΙΚΑ

«Ικαρος» με μεταπτυχιακό

ικαρος-με-μεταπτυχιακό-832959

Αριστούχος απόφοιτος από το μεταπτυχιακό των Μηχανολόγων Μηχανικών – Βολιώτης ο αριστούχος του προπτυχιακού τμήματος

Σύγχρονος… «Ικαρος» με μεταπτυχιακό από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Αλέξανδρος Χρυσοστομίδης από την Κοζάνη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου ως μηχανικός στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών, οι επαγγελματικές του όμως υποχρεώσεις και η κρίση με τα συνεπακόλουθά της δεν τον εμπόδισαν να ακολουθήσει νέα μονοπάτια στο ταξίδι της γνώσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Αλέξανδρος Χρυσοστομίδης ήταν εκείνος που εκφώνησε τον όρκο ως αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεν κατάφερε απλώς να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του, αλλά και να αριστεύσει αγγίζοντας το απόλυτο, με βαθμό αποφοίτησης 9,48.

Στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Χωροταξίας στο Πεδίο του Αρεως, ο «Ικαρος» της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου χειροκροτήθηκε από συμφοιτητές του για την επιτυχία του. Απόφοιτος της Σχολής Ικάρων (τμήμα μηχανικών αεροσκαφών) αποφάσισε να ακολουθήσει μεταπτυχιακό στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών που όπως δήλωσε είναι συγγενικό με το πρώτο του πτυχίο. Όπως μάλιστα ανέφερε, δεν θα σταματήσει το ταξίδι του. Θα συνεχίσει και σε διδακτορικό ή σε ερευνητικό επίπεδο και πάλι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Βολιώτης ο αριστούχος των μηχανολόγων

Ο αριστούχος προπτυχιακός απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου είναι Βολιώτης. Πρόκειται για τον απόφοιτο του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου Σωκράτη Ξένο, ο οποίος επέλεξε συνειδητά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το συγκεκριμένο τμήμα για τις σπουδές του. Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ήταν μάλιστα η πρώτη του επιλογή και χθες διάβασε τον όρκο στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής λίγο πριν παραλάβει το πτυχίο της αποφοίτησής του, με βαθμό άριστα 9,03.

«Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να βιώνουμε δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω μία φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου «ουδέν τοις θαρρούσιν ανάλωτον». Αν δηλαδή κάποιος έχει τη θέληση να κάνει αυτό που ονειρεύεται, αν το προσπαθήσει, μπορεί να το πετύχει», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο ίδιος ευχαρίστησε «την Ελληνική Πολιτεία, τους καθηγητές και δασκάλους από το Δημοτικό Σχολείο έως το Πανεπιστήμιο, όχι μόνο για τα γνωσιακά εφόδια που μου παρείχαν, αλλά πολύ περισσότερο για τις αρχές και το ήθος που μας εμπνέουν».

Επόμενο βήμα του όπως είπε είναι «η εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων απέναντι στην Πολιτεία και αργότερα κάποιο διδακτορικό στο εξωτερικό».

Το Π.Θ. τίμησε τρεις καθηγητές που αφυπηρέτησαν

Συγκινητική στιγμή στις χθεσινές τελετές ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Πεδίο του Αρεως ήταν η βράβευση τριών καθηγητών της Πολυτεχνικής Σχολής που αφυπηρέτησαν.

Πρόκειται για τον Ερρίκο Σταπουντζή από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και τους Χάρη Κοκκώση και Δημήτρη Οικονόμου από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τους τρεις καθηγητές που φεύγουν από την ενεργό δράση, τίμησε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Γιώργος Σταμούλης και αποχαιρέτησαν με θερμό χειροκρότημα οι φοιτητές.

«Τιμήσαμε τρεις αφυπηρετήσαντες συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους και την συνεισφοράς του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα την Πολυτεχνική Σχολή. Ευχόμαστε να φθάσουμε όλοι στο επίπεδο των συναδέλφων και ελπίζουμε οι νέοι που θα έρθουν να μας ξεπεράσουν όλους», ανέφερε ο κ. Σταμούλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου