Σε κατάληψη το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-08, 17:26:04
Σε κατάληψη το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Σε κατάληψη βρέθηκε χθες το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον φοιτητικό σύλλογο να αντιδρά στη συγχώνευση με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και να ζητά απόσυρση του σχεδίου νόμου Γαβρόγλου που πάντως έχει ήδη σταλεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Στη συνέχεια, το σχέδιο νόμου θα σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εφόσον εγκριθεί θα κατατεθεί στη Βουλή για να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη συνέχεια να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια έως το τέλος Νοεμβρίου.

Οι φοιτητές και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντιδρούν στο νέο ενιαίο Πανεπιστήμιο και τις τελευταίες εβδομάδες ανά φοιτητικό σύλλογο προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων χθες αναβλήθηκε προγραμματισμένη ομιλία στο τμήμα, ενώ οι απόφοιτοι του τμήματος που σήμερα στις 12 το μεσημέρι παίρνουν τα πτυχία τους, προσέρχονταν στη γραμματεία απέναντι από το κτίριο των πολιτικών μηχανικών. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το τμήμα ήταν κλειδωμένο με λουκέτο και στην πρόσοψη υπήρχε πανό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=