ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κύπρο η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

στην-κύπρο-η-ενωση-λειτουργών-γραφείω-832976

Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το κολέγιο CDA Πάφου

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των εκπροσώπων του κολεγίου CDA Πάφου, μετά τη φιλοξενία που έτυχαν στον Βόλο, στο πλαίσιο του 5ου πανελλήνιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παναγιώτου και ο νομικός σύμβουλος Βασίλης Νιζάμης επισκέφτηκαν την Κύπρο και το κολέγιο CDA Πάφου τέλη Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδας, η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς είναι ήδη σε ισχύ το ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τους λειτουργούς κηδειών και ταριχευτών, ενώ από φέτος λειτουργεί αναγνωρισμένη Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας από το Κυπριακό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας διακαής πόθος της Ένωσης, που ζητείται εδώ και χρόνια να γίνει στην Ελλάδα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διευθυντή του κολεγίου κ. Ευστάθιο Μιχαήλ και τη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του κολεγίου κ. Καρολίνα Κυπριανού για τον τρόπο λειτουργίας του κολεγίου, το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα που διδάσκονται, το κόστος των διδάκτρων και να ξεναγηθούν στους χώρους.

Μετά από εκτεταμένες συζητήσεις των δυο πλευρών, αποφασίστηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας 2ετούς φοίτησης μελών της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, με πολλαπλά οφέλη των μελών της, για την απόκτηση του αναγνωρισμένου πτυχίου λειτουργών τελετών κηδειών ή δίπλωμα ταριχευτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου