ΤΟΠΙΚΑ

«Γιατί μου το έκανες αυτό;»

γιατί-μου-το-έκανες-αυτό-455982

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Τον δράστη, ο οποίος δεν δίστασε να την αρπάξει από τον λαιμό στην προσπάθειά του να της αποσπάσει το πορτοφόλι, αναγνώρισε στο πρόσωπο υπόπτου ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια η ηλικιωμένη.

Η 88χρονη έζησε πραγματικό εφιάλτη στις 14 Ιανουαρίου, όταν επιστρέφοντας στο διαμέρισμά της, τρομοκρατήθηκε από την επίθεση που δέχθηκε. Ήταν ακριβώς μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας της, στην οδό Κανάρη, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την πόρτα τη στιγμή που ο νεαρός δράστης επιχείρησε να της αρπάξει το πορτοφόλι.

Αντέδρασε ακαριαία και το έσφιξε στο χέρι της, όταν ο ληστής την έπιασε από το λαιμό και την πίεσε να αφήσει το πορτοφόλι. Η γιαγιούλα έζησε τη φρίκη για 100 μόλις ευρώ. Αυτό ήταν όλο και όλο το «κομπόδεμά» της.

Σαστισμένη και πανικοβλημένη έδωσε όσες περιγραφές μπόρεσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Εκείνη τη στιγμή σε κατάσταση σοκ, το μόνο που μονολογούσε είναι: «Δεν θέλω να κινηθώ εναντίον του. Θα τον κρίνει ο Θεός».

Η γυναίκα, παρά την ηλικία της, είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί.

Στο ληστή που της επιτέθηκε οδήγησαν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην οδό Ιωλκού, το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε η 88χρονη στους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι ταίριαζαν με ένα από τα άτομα, τα οποία προσήχθησαν ως ύποπτοι της ληστείας του πρακτορείου.

Η ηλικιωμένη δέχθηκε να μεταβεί στην Υπηρεσία για αναγνώριση. Δίχως καμία αμφιβολία, όταν αντίκρισε το ληστή της, τον αναγνώρισε. «Γιατί μου το έκανες αυτό;», απευθύνθηκε στο δράστη με παράπονο η 88χρονη, η οποία εδώ και εβδομάδες ζει με το φόβο της επίθεσης. Εκείνος παραδέχθηκε την πράξη του και κατέβασε το κεφάλι.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, από το Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις κλοπών.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου