ΤΟΠΙΚΑ

Εμπειρία πολιτισμού και τοπικής ιστορίας

εμπειρία-πολιτισμού-και-τοπικής-ιστο-833340

Στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου ξεναγήθηκαν μαθητές, γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Μια υπέροχη ξενάγηση, με πλούσια εμπειρία πολιτισμού και ιστορίας, στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στη συνάντηση που είχε οριστεί με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου την περασμένη Κυριακή.

Υποδεχόμενη μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η πρόεδρος του Σωματείου Κερασία Μπαρτζιώκα εξήρε τη θετική ανταπόκριση για τρίτη συνεχή χρονιά της συγκεκριμένης ενέργειας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής δήλωσε ότι η Ένωση θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, που προάγουν τον πολιτισμό και την παιδεία.

Η ξεναγός, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Μελίνα Κωστίδη ξενάγησε όλη την ομάδα στον αρχαιολογικό χώρο. Παρούσα ήταν και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία μίλησε στα παιδιά για «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» το βιβλίο της που γράφτηκε ακριβώς για το Διμήνι.

Η επόμενη εξόρμηση συνάντηση θα γίνει στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου (2 Δεκεμβρίου), σε συνδυασμό με επίσκεψη και δράσεις στις δυο πλινθόκτιστες οικίες στο πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Μουσείο, που έχουν δημιουργηθεί με πρότυπο τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου. Για δηλώσεις συμμετοχής στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα στην έφορο του Δ.Σ. κ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου