ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για την αποδέσμευση λογαριασμών στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ

ικανοποίηση-για-την-αποδέσμευση-λογα-833475

Η δικαστική απόφαση λύνει τα χέρια της Επιχείρησης, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου

Σε κλίμα ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Στέργιο Παπαευσταθίου να ενημερώνει το Σώμα για την απόφαση – σταθμό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και αποδέσμευσε το σύνολο των λογαριασμών που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στη Eurobank, οι οποίοι ήταν κατασχεμένοι.

«Προχθές εκδόθηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία αίρονται οι δεσμευμένοι μας τραπεζικοί λογαριασμοί. Η απόφαση του Δικαστηρίου μάς ανοίγει τα χέρια διότι η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να κινείται τώρα και με την Τράπεζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «η δημοτική επιχείρηση επτά μήνες τώρα πάλευε με νύχια και δόντια για να εξασφαλίσει την επιβίωση και την απρόσκοπτη λειτουργία, η οποία εξασφαλίζεται έναντι τόσο των εργαζομένων όσο και εργολάβων».

Ο κ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Επιχείρησης θα είναι ακόμη καλύτερα, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται και σε αναμονή για την απόφαση επί της αγωγής που κατέθεσε κατά της ΕΡΓΗΛ.

«Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εξασφαλίζεται το ακατάσχετο. Θα μπορούμε να λειτουργούμε με την τράπεζα αφενός και αφετέρου να είμαστε σε θέση να κινούμε τους λογαριασμούς μας πληρώνοντας προμηθευτές, εργαζόμενους και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Θα μπούμε σε ένα ρυθμό φυσιολογικό», πρόσθεσε ο ίδιος ευχαριστώντας το νομικό τμήμα της Επιχείρησης που κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων της δημοτικής επιχείρησης προς όφελος των δημοτών.

«Δεν είμαστε απέναντι. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλοι έχουν υπομονή, άλλοι δεν έχουν. Τα πράγματα σιγά – σιγά θα κυλήσουν ομαλά», όπως ανέφερε.

Αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα είναι και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου επισήμανε ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης είναι προτεραιότητα και για το σύνολο των εργαζομένων.

Ακολούθως το Σώμα συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εγκρίθηκε ομόφωνα. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα θέματα της συμβουλευτικής υποστήριξης για συμμόρφωση με το γενικό κανονισμό για την προστασία δεδομένων της Ε.Ε προϋπολογισμού 20.000 ευρώ με τον κ. Ζεμπέογλου να επισημαίνει τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Επιχείρηση και την ανάγκη για την έκδοση των οριστικών πινάκων, ενώ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η ανάθεση δικαστικών χειρισμών και η έγκριση αμοιβής νομικών προσώπων, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να δηλώνει ότι «δεν ψηφίζουμε τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν σε εργατικά θέματα».

Σε συζητήσεις για να βρεθεί λύση

Προσωρινή και όχι οριστική είναι η διακοπή εργασιών του έργου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου που ρωτήθηκε σχετικά μετά το πέρας του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε ότι ο εργολάβος του έργου έχει κάνει κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με τον 1ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα και τόνισε ότι «πάνω σε αυτό προσπαθούμε να βρούμε λύση».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι ο εργολάβος έχει υλοποιήσει ένα πολύ μικρό μέρος του έργου, περίπου 5 χιλιόμετρα από σύνολο 123 χιλιομέτρων. «Δεν έχει κάνει ιδιαίτερο έργο για να πληρωθεί» επισήμανε και επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες τη Δευτέρα χωρίς να ειδοποιήσει τη ΔΕΥΑΜΒ. «Αλλά δεν είναι θέμα να σταματήσει. Έχει διακόψει τις εργασίες προσωρινά», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου