ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 30 τόνους καπάκια

συγκέντρωσαν-30-τόνους-καπάκια-833490

Σημαντική κοινωνική προσφορά του «Ιππόκαμπου» σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός δράσης των τριών τελευταίων ετών για το Σωματείο «Ιππόκαμπος» που συγκέντρωσε τριάντα περίπου τόνους από πλαστικά καπάκια, προκειμένου να προσφέρει αναπηρικά αμαξίδια και ορθοπεδικά είδη σε όσους τα έχουν ανάγκη. Ο Σύλλογος διευρύνει διαρκώς το πεδίο δράσης, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να αποκτήσει το μικρό λεωφορείο, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των μελών και όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται από τον Φεβρουάριο του 2015 έχουν αξιοποιηθεί για την αγορά δεκαπέντε περίπου αναπηρικών αμαξιδίων, που προσφέρονται σε μέλη του Σωματείου «Ιππόκαμπος», καθώς επίσης και σε άτομα με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Σημαντική είναι η συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στην προσπάθεια συγκέντρωσης και μεταφοράς των πλαστικών καπακιών, τα οποία προσφέρουν «σχολεία, σύλλογοι, πολίτες, εργαζόμενοι σε φορείς και υπηρεσίες και πολλοί ακόμη» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ιππόκαμπος», Πέτρος Μπέλος.

Ενδεικτική των προαναφερθέντων είναι η προσφορά πλαστικών καπακιών από σχολεία της Λάρισας, που πραγματοποίησαν πρόσφατα εκστρατεία, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και η ποσότητα που συγκεντρώθηκε, δόθηκε για την ενίσχυση των στόχων του «Ιππόκαμπου».

Στο μεταξύ, έχει σταλεί ενημερωτικό έγγραφο σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας, προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι δράσεις του συλλόγου και να συμμετάσχουν, παράλληλα, οι μαθητές, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προγραμματίζεται.

«Συνεχίζουμε τις επισκέψεις στα σχολεία και ταυτόχρονα ξεκινάμε ένα καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία, το οποίο θα απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκέψη μας είναι να ανοίξουμε το πρόγραμμα στην κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, ενώ όπως επισήμανε κλείνοντας ο κ. Μπέλος είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση του κόσμου, μικρών και μεγάλων, στην προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου