ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή για εμπρησμό σε αποθήκη

ποινή-για-εμπρησμό-σε-αποθήκη-833597

Σε 27χρονο Βολιώτη που κρίθηκε ένοχος

«Καμπάνα» προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 27χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Απριλίου 2018 στη 1 τα ξημερώματα. Εγκαταλειμμένη αποθήκη στην Αθηνών με Αλαμάνας παραδινόταν στις φλόγες.

Αμεση ήταν τότε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, όμως η φωτιά είχε λάβει ήδη μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα η οροφή να καταρρεύσει.

Η Αστυνομία που είχε επίσης ειδοποιηθεί είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου. Πρόκειται για 27χρονο Βολιώτη ο οποίος δικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος για τις πράξεις του ο κατηγορούμενους ισχυρίστηκε ότι «έβαλα φωτιά με σπίρτα στα απορρίμματα για να περάσει η ώρα μου. Κάποιος ρουφιάνος ειδοποίησε την Πυροσβεστική και ήρθε η Αστυνομία και με έπιασε. Δεν ήταν κάτι σοβαρό», ενώ επισήμανε ότι λαμβάνει αγωγή και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Νωρίτερα στο Δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας και η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο γιος της ακολουθεί αγωγή. «Είναι ήσυχος. Έχει αντίληψη, αλλά βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση», φέρεται να πρόσθεσε.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν ακόμη ως μάρτυρες ένας αστυνομικός και δύο πυροσβέστες.

Επισημαίνεται ότι στον τόπο μετέβησαν άμεσα πέντε πυροσβεστικά οχήματα με συνολικά δεκατρείς πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Η φωτιά τελικά σβήστηκε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, πλην όμως είχε προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η στέγη της αποθήκης κατέρρευσε και στο εσωτερικό της απέμειναν μόνο αποκαΐδια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου