ΤΟΠΙΚΑ

Παράθεση γεύματος από το ίδρυμα Δεληγεώργη

παράθεση-γεύματος-από-το-ίδρυμα-δεληγ-833610

Την περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου

Παράθεση γεύματος στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από το ίδρυμα Δεληγεώργη, που προγραμμάτισε να παραθέτει κάθε Κυριακή εκ περιτροπής γεύμα στους προαύλειους χώρους των ναών.

Ο π. Αθανάσιος Συρταδιώτης αναφέρθηκε στην εν γένει προσφορά του ιδρύματος Δεληγεώργη στον Βόλο και ιδιαίτερα στο Βελεστίνο, από όπου κατάγεται η οικογένεια Δεληγεώργη –Ντόντου.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Νικόλας Δεληγεώργης δήλωσε ότι το ίδρυμα, που συστάθηκε από τον αείμνηστο Στέργιο – Γούλα Δεληγεώργη, συμβολαιογράφο Βόλου, ενδιαφέρεται και προσφέρει κατά διαφόρους τρόπους στην πατρίδα τους το Βελεστίνο.

Απεύθυνε χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα, καλώντας να τιμήσει τον μπουφέ που βρισκόταν στον προαύλειο χώρο του ναού όπου ο ίδιος με τη σύζυγό του Σοφία προσέφεραν τα εδέσματα και μετά ο κόσμος με τη σειρά του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας μετά της συζύγου του, που είναι κόρη του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Κανάρη.

Κατόπιν ο π. Αθανάσιος δεξιώθηκε τον Νικόλα Δεληγεώργη μετά της συζύγου του Σοφίας, τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτριο Νασίκα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιο Παπατόλια και συνομίλησαν για την ίδρυση Πνευματικού Κέντρου του ναού, με χρηματοδότηση του ιδρύματος, όπως επίσης την εκτέλεση άλλων κοινωφελών έργων στην πόλη του Βελεστίνου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας θα έχει σύντομα συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος Νικόλα Δεληγεώργη για να προγραμματίσουν την πραγματοποίηση αυτών των έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου