ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα πλήρους ασφάλισης στα μέλη των ΔΣ ανωνύμων εταιρειών

αίτημα-πλήρους-ασφάλισης-στα-μέλη-των-833684

Υπέβαλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας στο υπουργείο Εργασίας

Την αναγνώριση 25 ημερών ασφάλισης ανά μήνα για τα εκτελεστικά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ανωνύμων εταιριών, τα οποία, λόγω των αμοιβών τους, καταβάλλουν υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες, μάλιστα, στερούνται ανταποδοτικότητας και ασφαλίζονται για μία μέρα μόνο τον μήνα, ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι η υιοθέτηση μιας παρόμοιας ρύθμισης, θα αποκαταστήσει την άδικη και άνιση μεταχείριση την οποία υφίστανται τα εκτελεστικά μέλη των ανωνύμων εταιριών», όπως επισημαίνει στο υπόμνημα το οποίο απέστειλε στην υπ. Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και στον υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αν. Πετρόπουλο καθώς και στη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στυλιανή Βρακά.

«Αποτελεί παραδοξότητα- σημειώνει προς τους υπουργούς ο ΣΒΘΚΕ- εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρίας, όπως για παράδειγμα είναι ένας διευθύνων σύμβουλος, να ασφαλίζεται για μόνο μία ημέρα τον μήνα, αυτή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, να καλείται να καταβάλλει υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς ως βάση υπολογισμού αυτών των εισφορών ορίζονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, και με ανώτατο όριο υπολογισμού των εισφορών, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών που ανέρχεται στο ποσό των 5.860,80 €».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου