ΤΟΠΙΚΑ

Προσεγγίζοντας τον Ανθιμο Γαζή

προσεγγίζοντας-τον-ανθιμο-γαζή-833688

Θέμα μαθητικού συνεδρίου

Μαθητικό συνέδριο αφιερωμένο στον Ανθιμο Γαζή διοργανώνεται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μέσω του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Το συνέδριο προγραμματίζεται τον Απρίλιο και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος μαθητών από όλη τη Μαγνησία.

Εχοντας ως αφορμή και αφετηρία το περσινό μαθητικό λογοτεχνικό συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η Δευτεροβάθμια διοργανώνει το δεύτερο συνέδριο, που είναι αφιερωμένο επίσης σε κορυφαία προσωπικότητα που σχετίζεται με την περιοχή.

«Το θέμα του συνεδρίου είναι ο Ανθιμος Γαζής στο σχολείο, αλλά είναι διαθεματικό με την έννοια ότι ανοίγουμε τους ορίζοντες για όλες τις ειδικότητες. Το συνέδριο αφορά δηλαδή σε θεολόγους, φυσικούς, φιλολόγους, εικαστικούς, όλες τις ειδικότητες» ανέφερε η Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας, αναλύοντας τα του συνεδρίου.

«Επιλέξαμε τον Ανθιμο Γαζή με αφορμή το γεγονός ότι αποτελεί έναν εξέχοντα τοπικό διανοούμενο, ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα με τις ιδέες και τις αντιλήψεις του για την εκπαίδευση, την μόρφωση και την πνευματική πρόοδο των νέων και γενικότερα των Ελλήνων. Ειδικά όμως εδώ στη Μαγνησία, με τη Μηλιώτικη Σχολή. Συνεισέφερε επίσης τα μέγιστα με τους Κωνσταντά και Φιλιππίδη στην απελευθέρωση του γένους» σημείωσε η κ. Κανταράκη.

Αναλύοντας τους στόχους του συνεδρίου, η ίδια υπογράμμισε ότι είναι «η εμπλοκή των μαθητών με την τοπική ιστορία, η γνωριμία τους με την προσωπικότητα του διανοούμενου, η βιωματική προσέγγιση των μαθητών με την βιβλιοθήκη των Μηλεών, όπου υπάρχουν χειρόγραφα πολύ σημαντικά, εγχειρίδια που μπορούν να μελετήσουν βιωματικά οι μαθητές και να ασχοληθούν με τη μελέτη της πνευματικής προσφοράς του Γαζή, στο πλαίσιο μιας καινοτόμας δράσης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου