ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία από τον Εμπορικό Σύλλογο για διαπόμπευση καταστημάτων

καταγγελία-από-τον-εμπορικό-σύλλογο-γ-833700

Με αφορμή τον τρόπο σφράγισης των καταστημάτων

Στον απόηχο ελέγχων από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κέντρο του Βόλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διαπόμπευση επιχειρήσεων, στις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες διατυπώνει την αντίθεσή του ως προς τη διαδικασία σφραγίσματος που ακολουθείται, με επισήμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη βιτρίνα του καταστήματος.

«Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή θυμίζει παλαιές τακτικές διασυρμού και διαπόμπευσης ενός μέλους της κοινωνίας. Είναι αθέμιτο να στοχοποιείται μια επιχείρηση που επωμίζεται εκτός από το πρόστιμο και τα καθημερινά έξοδα για τη νόμιμη λειτουργία της, ενώ το παρεμπόριο ακμάζει σε γωνιές της πόλης μας και μάλιστα πολλές φορές πλανόδιοι έμποροι χωρίς άδειες στέκονται δίπλα σε μια επιχείρηση που αγκομαχά να επιβιώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ουδέποτε καταδίκασε τη διαδικασία ελέγχου και οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου που σκοπό έχει την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Εντούτοις ο Σύλλογος δηλώνει την αγανάκτησή του καθώς θεωρεί ότι τακτικές διαπόμπευσης εμπόρων, που μακροπρόθεσμα στιγματίζονται, εδραιώνουν τη νοοτροπία «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι με τον ίδιο ζήλο θα προβούν πλέον και στην πάταξη του παρεμπορίου που μαστίζει την οικονομία και δημιουργεί αίσθημα οργής κι αγανάκτησης», προσθέτει.

Να επισημανθεί ότι το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ έκανε ελέγχους στον Βόλο και διαπίστωσε παραβάσεις, ενώ σε μία περίπτωση επέβαλε και σφράγιση καταστήματος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου λέει ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έγιναν με απόλυτη διακριτικότητα.

«Σαφώς, αποδεχόμαστε τον έλεγχο των κρατικών μηχανισμών, καθώς μέσω αυτού αποφεύγονται κατά συρροή τακτικές, που μακροπρόθεσμα πλήττουν την οικονομία και το εμπόριο, ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε την αντίθεσή μας ως προς τη διαδικασία σφραγίσματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εντούτοις επισημαίνει ότι «οι εμπορικές επιχειρήσεις μια πόλης είναι η τοπική οικονομία της, οι έμποροι κι επιχειρηματίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής μας κοινωνίας, είναι αυτοί που παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν από τα μνημονιακά μέτρα και την αυστηρότητα των πολιτικών θέσεων παλεύουν να δώσουν θέσεις εργασίας στην πόλη, να ενισχύσουν τα κρατικά έσοδα και να ευχαριστήσουν – παρά τη ζημία τους- τον φίλο καταναλωτή».

«Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε τη διακριτικότητα από τις Αρχές και από τα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε να μη γινόμαστε βορά κακεντρεχών που μόνο αρνητικά αποτελέσματα επιφέρει», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου